Ahlvar by Frida Ahlvarsson – ny medlem med fokus på sidenblusar

okt 27, 2014

Miniatyrbilder av modell med olika plagg från Ahlvar by Frida Ahlvarsson

Frida Ahlvarsson startade sin karriär på den franska designskolan Esmod där hon studerade kläddesign. Sedan dess har hon arbetat tio år som designer hos olika svenska märken, bland andra Odd Molly. Idag driver hon sitt egna företag Ahlvar by Frida Ahlvarsson med fokus på sidenblusar och är en av Modeinks senaste medlemmar.

”Jag vill ha någon med färska ögon som tar sig en titt på mitt företag. Någon som vågar analysera vad jag har för svagheter, men som även kan se vilka våra starka sidor är. Någon som kan inspirera mig att fortsätta kämpa ännu mer, och framförallt att guida mig så att jag går i rätt riktning”, berättar hon.

Den första kollektionen av Ahlvar by Frida Ahlvarsson lanserades 2013 och bestod av nio olika blusar.
”Mitt största fokus ligger på blusar. Kvinnliga blusar, med unika sömmar och skärningar som stökar till och tar avstånd från det klassiska, söta och förnäma. En lagom dos av lura ögat utan att förvirra, snarare försköna. Målet är att det ska kännas genomarbetat men samtidigt okomplicerat och lättburet. Det ska kännas tidlöst och till skillnad från lager på lager stilen talar varje plagg för sig själv, one-piece-is-enough är ett ledord jag försöker att följa”, berättar Frida.

Blusarna är gjorda i siden, ett material som Frida lovordar.
”Siden är den mest exklusiva och tidlösa kvalité du kan jobba med. Siden har en drapering, lyster och luftighet som du inte kan jämföra med konstgjorda fibrer.”, menar hon.

Ahlvar by Frida Ahlvarsson har idag 18 återförsäljare i Sverige, Norge och Storbritannien och utsågs i januari 2014 av Damernas Värld till en av årets coolaste moderookies. Besök Ahlvar.com för att läsa mer om företaget och kolla in kläderna.

Fler Nyheter från BoråsINK