Borås INK för dig som är student

Är du student och nyfiken på innovation och entreprenörskap?

Som inkubator samarbetar Borås INK med Högskolan i Borås på många sätt. Flera av de startups som är och har varit i vår process har kopplingar till Högskolan.

Det finns flera exempel på tidigare studenter som förverkligat sin idé om att starta ett eget varumärke, utveckla en ny teknik eller en ny affärsmodell där vi kunnat bistå med affärsutveckling, nätverk och finansiering så att idén går från att vara just en idé till ett etablerat bolag.

Men vi vill också lyfta fram möjligheten att som student bistå med sin kunskap i ett startup och på så vis följa med på entreprenörsresan. Startups består ofta av ett team på några få personer och det är många roller som ska fyllas. Att då få stöd av en student med till exempel labbtester, produktutveckling eller marknadsundersökningar är ovärderligt för entreprenörerna. Uppgifter som många gånger är en del av studentens utbildning som då samtidigt får bidra till att lansera något helt nytt på marknaden.

Vi samarbetar med studenter & forskare

Borås INK har ett samarbete med Högskolan i Borås AB som gör att startups i processen får nyttja högskolans maskinpark till ett förmånligt pris. Vi har ett nära samarbete med Science Park Borås och deras forskare. Borås INK samarbetar också med Drivhuset i Borås baserat på vilka behov entreprenören har. Vår målsättning är att stötta ännu fler studenter och forskare att nå ut med sina idéer på marknaden så att fler får ta del av dem. Alla idéer vi arbetar med måste på något sätt bidra till en mer hållbar värld. Det gör det också viktigt att få chansen att skala upp idéer från forskningsstadiet så att de kan göra skillnad för framtiden.

Vi vill träffa dig

Varje år har du som student chansen att träffa oss på STARK-dagen, i samband med DO Entrepreneurship och Elevate där Borås INK vid höstens omgång kommer att ansvara för en workshop med fokus på team.

Testa din affärsidé i kostnadsfria programmet INK LAB

Ett bra sätt att testa sin affärsidé är att ansöka till vårt kostnadsfria intensivprogram INK LAB som arrangeras varje höst. Programmet pågår under nio veckor med sju digitala föreläsningar kombinerade med workshop i ämnen som är viktiga för att komma igång med sin startup och avslutas med en pitchfinal där de tre bästa pitcherna vinner pengar till sitt företag. Vinnaren 50 000 kr, tvåan 25 000 kr och trean 10 000 kr.

Ansökan är öppen för INK LAB 2022 som startar 5/10. Ansök senast 28/9.

Ansök redan nu till hösten 2022

Sista ansökningsdag 28/9-22

Ta del av våra öppna webbinarier

Vi har också varje år flera öppna webbinarier som du har möjlighet att ta del av.

INK DAY 2022 sänds den 16 september med tema Alla trodde det var omöjligt – vi hyllar de som vågade och lyckades ändå.
På INK DAY som sänds kl 10:00-11:30 pratar vi entreprenörskap med människor som alla har olika ingångar till temat. Varför lyckades de och vad är deras bästa tips till nya entreprenörer?

Vi sänder också Hållbart Näringsliv den 27/10 och 25/11 med fokus på social hållbarhet.

Den 27 oktober sänder vi ett panelsamtal där vi möter forskare, startups och representanter från näringslivet. Hur kan vi alla hjälpas åt att med hjälp av social hållbarhet och social innovation skapa ett bättre samhälle? Här har du chansen att titta live i Textile Fashion Center under Borås Textile Week.

Den 25/11 kommer Lotta Amsén och Jens Helmersson att prata om vad som händer kring social hållbarhet och nya direktiv som kommer från EU för att driva på utvecklingen framåt så att företag måste ta ett större ansvar.

Vill du träffa oss? Vi sitter på våning 2,5 i Textile Fashion Center.

Senaste nyheterna

Vi medverkar på INK DAY

Vi medverkar på INK DAY

På fredag den 16 september kl 10:00-11:30 sänder vi INK DAY från Textile Fashion Center. Medverkar...