Borås INK för dig som är student

Är du student och nyfiken på innovation och entreprenörskap?

Som inkubator samarbetar Borås INK med Högskolan i Borås på många sätt. Flera av de startups som är och har varit i vår process har kopplingar till Högskolan.

Det finns flera exempel på tidigare studenter som förverkligat sin idé om att starta ett eget varumärke, utveckla en ny teknik eller en ny affärsmodell där vi kunnat bistå med affärsutveckling, nätverk och finansiering så att idén går från att vara just en idé till ett etablerat bolag.

Men vi vill också lyfta fram möjligheten att som student bistå med sin kunskap i ett startup och på så vis följa med på entreprenörsresan. Startups består ofta av ett team på några få personer och det är många roller som ska fyllas. Att då få stöd av en student med till exempel labbtester, produktutveckling eller marknadsundersökningar är ovärderligt för entreprenörerna. Uppgifter som många gånger är en del av studentens utbildning som då samtidigt får bidra till att lansera något helt nytt på marknaden.

Vi samarbetar med studenter & forskare

Borås INK har ett samarbete med Högskolan i Borås AB som gör att startups i processen får nyttja högskolans maskinpark till ett förmånligt pris. Vi har ett nära samarbete med Science Park Borås och deras forskare. Borås INK samarbetar också med Drivhuset i Borås baserat på vilka behov entreprenören har. Vår målsättning är att stötta ännu fler studenter och forskare att nå ut med sina idéer på marknaden så att fler får ta del av dem. Alla idéer vi arbetar med måste på något sätt bidra till en mer hållbar värld. Det gör det också viktigt att få chansen att skala upp idéer från forskningsstadiet så att de kan göra skillnad för framtiden.

Vi vill träffa dig

Varje år har du som student chansen att träffa oss på STARK-dagen, i samband med DO Entrepreneurship och Elevate i vår monter. 

Testa din affärsidé i kostnadsfria programmet INK LAB

Ett bra sätt att testa sin affärsidé är att ansöka till vårt kostnadsfria intensivprogram INK LAB som arrangeras varje höst. Programmet pågår under nio veckor med sju digitala föreläsningar kombinerade med workshop i ämnen som är viktiga för att komma igång med sin startup och avslutas med en pitchfinal där vinnaren får 50 000 kr till sitt företag.

Ansökan är öppen för INK LAB 2023 som startar 4/10. Ansök senast 3/9.

Ansök redan nu till hösten 2023

Sista ansökningsdag 3/9-23

Ta del av våra öppna webbinarier

Vi har också varje år flera öppna webbinarier som du har möjlighet att ta del av. Följ oss gärna på LinkedIn för att hålla dig uppdaterad om kommande webbinarier och livesändningar.

Några exempel på tidigare sändningar:

INK DAY 2022 med tema Alla trodde det var omöjligt – vi hyllar de som vågade och lyckades ändå.
Vi pratade entreprenörskap med människor som alla har olika ingångar till temat. Varför lyckades de och vad är deras bästa tips till nya entreprenörer?

Hållbart Näringsliv har vi sänt under 2020-2022 med olika teman för respektive webbinar – från att reda ut vad Agenda 2030 innebär för företag till att få höra direkt från bolagen hur de arbetar med hållbarhet och panelsamtal om social hållbarhet.

NEST-podd är en serie panelsamtal med fokus på utmaningar som textil- och modeindustrin står inför, som sänds av Borås INK genom det nationella initiativet NEST.

 

Vill du träffa oss? Vi sitter på våning 2,5 i Textile Fashion Center.
Varmt välkommen att besöka oss eller kontakta oss för mer information.

Senaste nyheterna