INK DAY 14/11 2023

Sustainable Textile

AI FÖR INNOVATION OCH BUSINESS

Textilbranschen står inför en jätteutmaning där AI kan spela en nyckelroll, men hur? Det är ett hett ämne som kommer att diskuteras i ett panelsamtal som leds av Fredrik Löfgren, robotutvecklare, VR & AI-expert som inleder INK DAY med en spännande föreläsning.

I panelsamtalet medverkar:

  • Anna Lidström, Doktor i Redesign, Högskolan i Borås
  • Fredrik Johansson, FOV Fabrics
  • Ola Wassvik, Lightbringer
  • Sandra Roos, Kappahl

 Vi hoppas få se dig i publiken den 14 november kl 13:00-14:00 i Vestindien, Textil Fashion Center.

INK DAY är en del av Borås Textile Days som är en unik möjlighet att ta del av innovation och utveckling inom textil- och modebranschen. Få kunskap och inspiration, mingla och nätverka på Sveriges textila mötesplats!

Medverkande:

Fredrik Löfgren

Fredrik Löfgren, moderator & föreläsare

Fredrik Löfgren är robotutvecklare, VR & AI-expert och eftertraktad föreläsare som tidigare vunnit medaljer under både VM och OS i robotik. Med sina kunskaper slår han världen med häpnad när han förklarar möjligheter och utmaningar som framtiden av AI och robotar kommer medföra. En sak är säker – det kommer förändra såväl arbetsmarknaden och vår vardag i grunden.

Fredrik Löfgren

ANNA LIDSTRÖM

Anna Lidström är forskare vid Högskolan i Borås och Sveriges enda doktor i Redesign. I hennes avhandling Redesign foundations utforskar hon nya sätt att se på kläder som material. Under de senaste sju åren, har hon arbetat på Science Park Borås i flera samarbetsprojekt inom designforskning och innovation tillsammans med den svenska modeindustrin. Anna är också föreläsare, designer och konstnär med fokus på hållbar modedesign. Hon har genom sitt företag Another Studio tidigare arbetat som designer/designassistent och stylist för stora varumärken som Gina Tricot, Ikea, Louis Vuitton, Vivienne Westwood, Din Sko, Materia, Myrorna med flera. Hennes egna verk har ställts ut i bland annat Beijing, Taiwan och Tokyo. 

Fredrik Löfgren

Fredrik JOHANSSON

Fredrik Johansson är affärsutvecklare på textilföretaget FOV Fabrics som bland annat tillverkar textila bioreaktorer som omvandlar organiskt avfall till biogas. Han är har tilldelats titeln hedersdoktor för att han framgångsrikt bidragit till att skala upp och kommersialisera tekniker som utvecklats inom forskningsområdet Resursåtervinning på Högskolan i Borås. Fredrik har en bakgrund som ekonom, projekt- och affärsutvecklare samt managementkonsult både i Sverige och internationellt och drivs av att utveckla såväl produkter som organisationer, grupper och miljöer.

Fredrik Löfgren

OLA WASSVIK

Ola Wassvik är medgrundare och Head of Sales på Lightbringer. Ola är civilingenjör i teknisk fysik från Lunds Tekniska Högskola, serieentreprenör och grundare av totalt fyra bolag. Det mest kända är Flatfrog som tillhandahåller teknik och mjukvara för interaktiva displayer för t.ex. skolor runt om i hela världen. Olas passion är innovation och företagsbyggande. Han håller själv över fyrtio patent inom en handfull olika affärsområden och strävar efter att Lightbringer ska kunna öka innovationstakten i Sverige och hela världen.

 

Fredrik Löfgren

SANDRA ROOS

Sandra Roos är hållbarhetsdirektör på Kappahl sedan september 2021 och anställd sedan 2020. Sandra är civilingenjör i kemiteknik och har en doktorsexamen i miljösystemanalys från Chalmers Tekniska Högskola. Hon har tidigare arbetat för forskningsinstitutet RISE, bland annat som en av företrädarna för den tvärvetenskapliga forskningen om den textila leverantörskedjan i forskningsprogrammet Mistra Future Fashion. Sandra brinner för en helhetssyn på hållbarhetsfrågan och mätning av de effekter som åtgärder för ökad hållbarhet har.