Titta på programmet INK DAY i efterhand

INK DAY – Är ojämlikt entreprenörskap hållbart 2021?

 

Medverkar i sändningen gör:

Är du kvinna och entreprenör? Då är du en av de 5,8% av landets kvinnor som tagit steget att starta eget företag. Som vågat satsa på sin dröm och idag är en av de kvinnor som står för knappt 28% av det totala företagandet i landet. Det är så det ser ut idag enligt 2020 års GEM-rapport.

Men hos Borås INK ser det annorlunda ut. Hos oss är 50% av entreprenörerna kvinnor. Vi ser också ett högt söktryck från kvinnliga entreprenörer till våra affärsutvecklingsprogram.

Samtidigt går endast 1% av riskkapitalet till bolag som startats av kvinnliga entreprenörer enligt DI.

Jämställdhet är ett av de övergripande målen i FN:s Globala Mål Agenda 2030. Ett mål av högsta betydelse för Borås INK där vi kan verka för en förändring inom vårt specialistområde – entreprenörskap. En förändring inte bara i att fler kvinnor vågar satsa på sin entreprenörsdröm utan framförallt att alla entreprenörer ska ha samma chans att hitta rätt finansiering för sin affärsidé.

Den 24 september djupdyker vi i ämnet på INK DAY under temat ”Ojämlikt entreprenörskap – är det hållbart?”. I samband med sändningen lanserar vi vår nya Youtube-kanal INK DAY Channel. I kanalen kommer vi kontinuerligt publicera aktuella inslag om entreprenörskap och innovationer.

Det kommer att handla om entreprenörer inom skilda branscher för oavsett vilken inriktning just du har finns det många utmaningar som entreprenörer brottas med. I år fokuserar vi på finansiering och jämlikhet. Du kommer att få möta entreprenörer, men också de nyckelpersoner som finns där bakom. Affärsänglar och finansiärer berättar om sin syn på startups och innovation. Representanter från olika delar av innovationssystemet förklarar vilka möjligheter de har att stötta startups. Inte minst kommer det bjudas på paneldiskussioner inom det aktuella temat.

Vi ses på INK DAY!  

Se INK DAY 2020 nedan: