INK Business

För en hållbar utveckling av dig och ditt startup

Borås INK stöttar talangfulla människor att omvandla sina idéer till framgångsrika företag. Genom kvalificerad coachning i affärsutveckling, tillgång till finansiering och ett nätverk av affärskontakter, investerare och experter, bidrar vi till ditt företags utveckling. Vi är ett kommunalt bolag med uppdrag att bidra till framtida tillväxt i både regionen Sjuhärad och svenskt näringsliv. Det gör det möjligt för oss att erbjuda ett förmånligt stöd, anpassat efter din startups behov.

Vår målsättning är att du ska kunna utveckla och etablera ditt företag lite snabbare och med lite mindre risk om du samarbetar med oss, istället för att göra tillväxtresan på egen hand. Regionalt arbetar vi med idéer oavsett bransch och i Skandinavien ska vi vara den bästa inkubatorn för affärsidéer med textil inriktning. 

Vi kan stötta din innovativa idé med upp till 300 000 kr i finansiering

Vi erbjuder dig: 

Vår process i
INK Business

Genom en kvalitetssäkrad process erbjuder vi dig och din startup en strukturerad utveckling, där du alltid har minst en personlig affärscoach vid din sida.

Steg-1

Möta – Lära känna varandra och din affärsidé

De första kontakterna syftar till att skapa en gemensam bild av din idé, dina mål och tankar kring utvecklingen av ditt företag samt vårt erbjudande till dig och hur vi skulle kunna arbeta tillsammans. Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta oss!

Steg-2

Skissa – Bekräfta affärspotential och gör en tillväxtplan

I detta steg startar samarbetet med att vi tillsammans tydliggör affärsmodellens olika beståndsdelar och börjar testa din affärsidé genom kontakter med marknaden. Syftet är att inhämta fakta och mätbara resultat för att ta reda på förutsättningarna för att kommersialisera din affärsidé, samt att utvärdera och bekräfta affärspotentialen. Därefter gör vi en tillväxtplan och förbereder för vidare kontakt med både kunder och potentiella finansiärer.

Steg-3

Spika – Kom igång med försäljning

Om du inte redan har gjort din första affär är det vår främsta målsättning för detta steg. Precis som tidigare sker arbetet i en iterativ process där vi hela tiden bekräftar våra idéer med marknaden parallellt med att vi utvecklar företagets erbjudande. Vi strävar efter att nå återkommande försäljning och fortsätter arbetet med att hitta en hållbar och skalbar affärsmodell som visar på god tillväxtpotential.

Steg-4

Skala – Plan för expansion och nästa steg

I detta steg förbereder vi för uppskalning av verksamheten. Vi arbetar för att säkerställa kvalitet i företagets alla delar och förbereda organisationen för tillväxt. När vi är färdiga är vi redo för att sälja, producera och leverera företagets erbjudande i stor skala. Det finns en plan för expansion och en organisation som är redo att ta nästa steg.

Steg-5

Alumni – Företaget bär och växer av egen kraft

Med återkommande affärer och en hållbar affärsmodell är det tid för examination ur inkubatorns affärsutvecklingsprocess. Tillsammans avslutar vi våra gemensamma aktiviteter och företaget växer vidare på egen hand.

Vem kan söka till Borås INK?

Nystartade företag bestående av drivna & passionerade team med ett nytt, väsentligt bättre erbjudande och hållbara & skalbara affärsmodeller med internationell tillväxtpotential. Vi stöttar startups med alla typer av affärsidéer i Västra Götaland och nationellt bolag inom textil och mode.