Alumnibolaget PressCise tilldelas prestigefullt pris

mar 14, 2017

Inkubatorns alumnibolag PressCise som utvecklar och säljer innovativa kompressionsprodukter för sjukvården och sportapplikationer fick förra veckan ta emot priset ”Most Innovative Product” för produkten Lundatex® system på Journal of Wound Care Awards 2017 i London.


Fenella Wenham, Journal of Wound Care, Andreas Nilsson, VD PressCise, Katarina Lindström, Product & Quality Manager PressCise och Ian Moore, presentatör

Baserat på forskning och ett tvärvetenskapligt samarbete mellan kärlkirurgi, matematik och teknisk textil, utvecklar och säljer PressCise innovativa kompressionsprodukter med väldefinierade tryck för sjukvården och sportapplikationer. Deras bandage ger genom kombination av dess elastiska egenskaper och visuella guider ett precist tryck, oavsett vem som lindar samt storlek och form på benet. PressCise som har sitt kontor i Herrljunga var kund till Inkubatorn i Borås åren 2012-2015.

– Starten för PressCise som företag var hos Inkubatorn i Borås. Där lades grunden för företaget genom samarbete och stöttning i affärsutveckling. Den grunden har vi utvecklat vidare och står nu stadigt på egna ben, säger Katarina Lindström, Product & Quality Manager på PressCise.

Lundatex® system är en kompressionsprodukt som utvecklats specifikt för venös insufficiens (bensvullnad) och bensår. Lundatex® system består av två delar som tillsammans garanterar ett lågt och säkert vilotryck och samtidigt ett högt, effektivt arbetstryck. Detta förbättrar vadmuskelns pumpfunktion och ökar därmed det venösa återflödet till hjärtat. Lundatex® system kan användas på patienter med blandade sår (venösa och arteriella) tack vare det låga vilotrycket.

– Att tilldelas ett pris från en erkänd vetenskaplig tidskrift inom sårvård är ett bevis på att vi har en produkt som vår målgrupp uppskattar. Det ger oss vind i seglen för nästa steg i vår utveckling; att komma ut bredare på marknaden, säger Katarina Lindström.

Läs mer om PressCise >>

Fler Nyheter från BoråsINK