Ansökan öppen till NEST Bootcamp

dec 7, 2022

Nu kan du som har en affärsidé som på något sätt kan bidra till att ställa om textilindustrin till att bli mer hållbar ansöka till NEST Bootcamp. Din affärsidé kan handla om allt från skapande av nya material eller hållbara infärgningstekniker till logistiklösningar för retail och insamling av textilier som inte längre används. NEST är ett initiativ som Borås INK startat tillsammans med eXpression i Umeå, STING i Stockholm och xPlot i Lund för att driva på utvecklingen av en hållbar textilindustri. 

NEST Bootcamp är två intensiva dagar med workshops, föreläsningar och nätverkande. På torsdagskvällen får antagna bolag delta i en inspirerande, kurerad middag där partners, näringsliv och andra inspiratörer och namnkunniga inom svenskt mode medverkar för att diskutera hur vi tillsammans kan ställa om textil- och modeindustrin till att bli mer hållbar.

Under bootcamp får antagna bolag lyssna till inspirerande föreläsare och delta i workshops i teman som är viktiga för att bygga ett hållbart tillväxtbolag, såsom hållbarhet, team, marknad & erbjudande, produkt & tjänst, ekonomi och finansiering. Bootcampen är också ett ypperligt tillfälle för att nätverka med såväl deltagande bolag som partners, näringsliv och andra nyckelpersoner i branschen.

Skicka in din ansökan redan idag!

Nyfiken på hur det såg ut förra året? Läs mer om Bootcamp 2022 och se filmer med bolagen som deltog.

Startups och entreprenörer som deltar på bootcamp kan sedan ansöka för att få kostnadsfri affärsutveckling som förberedning inför NEST pitchfinal där utvalda bolag får chansen att pitcha för en namnkunnig jury. Vinnaren tilldelas ett stipendie på 75 000 kr från TEKO.  

Ansökningsperioden för NEST Bootcamp pågår till och med den 26 februari.
Meddelande om antagande ges senast den 3 mars.

Fler Nyheter från BoråsINK