Arethe Stockholm vann Show up Fashion Award

jan 20, 2015

Alina Bendikova med prischeck och tre modeller
Arethé Stockholm vann förra årets Show Up Fashion Award och är även utsedd till att medverka i årets upplaga av Swedish Fashion Talents. Foto: Peter Håkansson

Förra året tog Alina Bendikova hem segern i Show Up Fashion Award med sitt modemärke Arethé Stockholm och vann bland annat ett medlemskap i Modeink. Dessutom blev hon utsedd till Swedish Fashion Talents 2015, tidigare kallat årets Rookies. Det innebär att Arheté Stockholm är ett av elva modemärken som under året kommer att få extra stöd av Svenska Moderådet med att synas och etablera sig på marknaden. Först ut blir en modevisning den 26 januari i samband med Stockholm Fashion Week.

Stort grattis, Alina! Vad betyder det för Arethé Stockholm att få denna möjlighet?
– Detta har varit en dröm väldigt länge, att få visa under modeveckan känns helt fantastiskt. Man når ut till både inhemsk och internationell media och väcker förhoppningsvis nyfikenhet för varumärket hos många. Detta är en dröm som slår in helt enkelt.

Vad kommer publiken på Stockholm Fashion Week få se från Arethé Stockholm?
– De kommer att få se den senaste kollektionen för säsongen AW15/16. Utan att avslöja för mycket kan jag berätta att denna kollektionen kommer vara lite tuffare än de föregående.

Läs mer om Swedish Fashion Talents här.

Fler Nyheter från BoråsINK