Athlete Analyzer – optimera din judoträning

okt 22, 2015

logo_turqoise_rgbAthlete Analyzer är en plattform för judoutövare och coacher. Användare av plattformen har möjlighet att bland annat följa sin fysiska utveckling, rapportera in resultat av matcher, analysera tekniker, titta på videos, kommentera resultat och dela tävlingar på Facebook.

Plattformen skapar en unik möjlighet för coachen och judoutövaren genom att coachen får möjligheten att skapa ett unikt träningsprogram för judoutövaren och därefter kunna följa judoutövarens utveckling i minsta detalj. Plattformen förenklar därmed coachens arbete och optimerar judoutövarens träning. I dagsläget finns det ingen liknande produkt ute på marknaden.

Grundaren bakom plattformen heter Nicklas Björklund, VD i företaget Insudo Factory AB, (insudo betyder ’jag svettas’ på latin) där Athlete Analyzer är produkten. Nicklas har i flera år själv tränat judo och är en av ledarna i Borås Judoklubb. Idén till plattformen föddes när Nicklas själv upplevde problem med att följa upp klubbens judoutövares träningsresultat och teknikutveckling. Utvecklingen av plattformen började år 2014 och idén presenterades för Svenska Judoförbundet där den togs emot mycket väl och används nu av Sveriges landslag. Lanseringen av plattformen skedde i januari 2015. All kodning och design av plattformen sker lokalt i Borås. Idag jobbar förutom Nickas Björklund, även Johan Filipsson, Magnus Sjöqvist och Magnus Jägmark på företaget.

Insudo Factory AB är idag med Athlete Analyzer ny kund till Inkubatorn i Borås. Syftet med samarbetet är affärsutveckling, att nå ut till försäljningsagenter, bredda produkten för andra sporter samt att nå ut på en bredare marknad. Det finns drygt 200 nationella judoförbund i världen och judo är även den största olympiska grenen sett till utövare, därav är möjligheterna att nå ut till en bred marknad stora.

Läs mer om Athlete Analyzer på: https://www.athleteanalyzer.com

IMG_20151021_095641 (1)

Fler Nyheter från BoråsINK