Billy Nord tilldelades stipendium som årets UF-alumn i Jämtland

apr 4, 2014

Billy Nord med sitt stipendium

I tisdags delade Inlandsinnovation ut fyra stycken stipendium på 20 000 kronor med syftet att lyfta unga entreprenörer från Norrland. Stipendierna delades ut i anslutning till årets UF-mässa i Östersund och gick till f.d. UF-företagare med ambitionen att fortsätta utveckla sin verksamhet, och som enligt juryn är goda förebilder för andra unga. En av de lyckliga stipendiemottagarna var Modeinks medlem Billy Nord. Motiveringen från Ung Företagsamhet Jämtland och Inlandsinnovation löd:

”Årets alumn började sin verksamhet i liten skala med restprodukter och har använt sig smart av nya tidens digitala medier för att få ut sin produkt på marknaden. Att använda restprodukter har inte bara visat sig vara miljömässigt rätt, utan även framgångsrikt för originaliteten. Genom att inte bara väl förvalta sitt jämtländska arv, utan också förnya det, är årets alumn en god förebild för både UF och sin hembygd. Inlandsinnovations alumnistipendium 2014 går till Billy Nord.”

Billy Nord startade sin verksamhet i form av ett UF-företag, som han idag driver vidare under det egna varumärket Billy Nord Creative. Hans affärsidé är att erbjuda handgjorda herraccessoarer med basen i skinn, och är känd för sina kreativa knytflugor av återvunnet tyg och svart mockaskinn. Kolla in hans utbud på den egna Facebook-sidan.

Kontatuppgifter:
Billy Nord, Billy Nord Creative
mail@billynord.se

Gesica Tawakkoli Gunmalm, verksamhetsansvarig, Modeink
gesica@modeink.se, +46 (0)706-920964

Sara Axelsson, kommunikatör, Inkubatorn i Borås
sara@ink-boras.se 

Fler Nyheter från BoråsINK