BipOn tar hem pris för innovation med störst potential

feb 2, 2018

Från vänster: prisutdelare Ann-Mari Finemang, Vinnova, Tony Davidov, Martina Wettin och Kenneth Davidov, BipOn AB

Bakom Boråsföretaget BipOn AB står Kenneth Davidov, Martina Wettin, Tony Davidov och Klas Ekstrand. BipOn är dotterbolag till Dataline som har utvecklat en systematisk webbaserad metod som möjliggör automatisk hantering och administration av serietillverkade produkter och dess ingående komponenter under en produktseries hela livscykel. Idén till BIP-systemet föddes när en kund för tio år sedan hamnade i en situation där bristen på kontroll av komponenterna begränsade utvecklingen och fick kostnaderna att rusa iväg. Metoden BIP – Built in Progression – möjliggör automatiserad spårbarhet för tekniska komponenter och produkter genom hela värdekedjan, något som är avgörande när industrin blir allt mer intresserade av att skapa tjänster kring sina produkter.

BipOn var kund till Inkubatorn i Borås 2012–2014 och under den tiden fick de stöd med bl a finansiering, ansökningar, kontakter och, inte minst, vägledning inom innovationssystemet.

– När man är en liten verksamhet är det ovärderligt att få tillträde till den kunskap som samlas i och kring en inkubator. Vi är tacksamma för de dörrar och det stöd som vi fick under resans gång, säger Tony Davidov, VD BipOn AB.

Quality Innovation Award är en utmärkelse som årligen delas ut till företag, organisationer eller enskilda individer som presenterat innovationer med en tydlig koppling till medveten systematik i sitt arbete och haft utgångspunkt från ett klart identifierat kundbehov. Priset har delats ut sedan 2011 av SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling – instiftat av regeringen och delas ut i flera länder. Bakom SIQ står Tillväxtverket samt medlemsorganisationer från både privat näringsliv och offentlig sektor.

När BipOn fick ta emot priset i kategorin ”Potentiella innovationer” var det tillsammans med andra välkända företag och organisationer: Kivra, Trafikkontoret i Göteborg, Eskilstuna Elektronikpartner samt AP&T från Ulricehamn. I publiken fanns representanter från SKF, Volvo, Nobina, Volvo Car, Deloitte, ICA Sverige, Vinnova samt från universitet, landsting och kommuner.

– Att få motta ett prestigefullt pris som SIQ Quality Innovation Award från en så välrenommerad jury betyder väldigt mycket för oss. Att dessutom få representera Sverige internationellt som det innovativa företag med mest potential är också stort, avslutar Martina Wettin, Affärsutvecklingsansvarig BipOn AB.

 

Läs mer om BipOn AB här.

Fler Nyheter från BoråsINK