Bite Studios nominerade till Årets Nykomling på Habit Modegalan

sep 7, 2018

Igår blev det klart vilka som är finalister i årets upplaga av Habit Modegalan. Den 1 november koras 12 vinnare på Operaterrassen i Stockholm. Tillsammans med ett sextiotal experter, varav FashionInks affärsutvecklare Simon Hjelte är en av dem, har Habit utsett 35 finalister i 11 kategorier, samt Habits Hederspris. En av finalisterna, i kategorin Årets Nykomling, är FashionInks kund BITE Studios.

William Lundgren, grundare BITE Studios. Foto: Habit

För tolfte året i rad prisar modebranschtidningen Habit branschens toppskikt under en gala på Operaterassen i Stockholm. Den 1 november får vi veta vilka som utses till årets modeaktörer i olika kategorier. Ett av de nominerade företagen är BITE Studios som har varit kund till FashionInk sedan början av 2017. På Habit Modegalan ställs de mot de andra ”nykomlingarna” Aéryne och Atacac.

Idén till BITE föddes redan 2015 av William Lundgren och Veronika Kant som kände att modeindustrin inte tog ansvar för miljö och hållbarhet full ut. Som en motreaktion på detta grundades då BITE Studios. Med välskräddade, helt ekologiska plagg vill de inspirera modevärlden att gå mot en mer hållbar och cirkulär framtid.

– Vi är otroligt glada för nomineringen. Det har hänt mycket för oss på kort tid och vi är väldigt tacksamma för alla som engagerar sig och sluter upp kring BITE:s vision, säger William Lundgren.

Simon Hjelte, affärsutvecklare på FashionInk, som jobbar nära BITE i deras utveckling, är även han glad över nomineringen:

– Vi är naturligtvis väldigt glada över att fler än vi ser den inneboende potentialen i teamet bakom BITE Studios. De representerar inte bara ett väl förpackat varumärke med ett relevant och modernt erbjudande. De utmanar ett helt segment att motivera sina priser och sin säljmodell. I min mening håller de jämna steg med Vetements (franskt modemärke) på det området.

Den 1 november vet vi alltså hur det går för BITE Studios på Habit Modegalan.

 

Samtliga finalister 2018:

Årets Omnikanal
Stadium
Joy
Scorett

Årets Kreativa Kundupplevelse
& Other Stories, Biblioteksgatan och Mall of Scandinavia i Stockholm samt Stora Nygatan i Malmö
Zetterberg Couture, Grev Turegatan i Stockholm och Södra Larmgatan i Göteborg
The Lobby/AMF Fastigheter, Regeringsgatan i Stockholm

Årets Hållbarhetspris
Boob
Filippa K
Kavat
Mistra Future Fashion
Swedish Stockings

Årets Denimleverantör
J.Lindeberg
Neuw
Adnym Atelier

Årets Inköpare
Très Bien
The Terrace
Studio Stilista

Årets Modeexport
Totême
ATP Atelier
Fjällräven

Årets Inredningskoncept
Caliroots, Göteborg
Polarn O. Pyret
Arket

Årets butikssäljare
Helene Lyons – Joy, Kungsbacka
Klas Leiners – Alewalds, Stockholm
Mia Karlsson – Gustaf Mellbin, Stockholm

Årets Nykomling
Atacac
Aéryne
Bite Studios

Årets Designer 2018
Our Legacy – Christopher Nying
Hope – Frida Bard
Eton – Sebastian Dollinger

Årets Logistiklösning
Eton
Five Seasons
Jollyroom

Habits Hederspris 2018
Habits hederspris delas ut till den branschperson vars karriär och insatser har främjat det svenska modet alldeles extra genom åren. Vinnaren av Habits Hederspris 2018 presenteras under galakvällen!

 

Fler Nyheter från BoråsINK