DMD Textilrummet

DMD Textilrummet säljer flamsäkra gardintyger för offentlig miljö. Kunderna är arkitekter och inredningsfirmor, som i sin tur jobbar med miljöer som skolor, sjukhus, äldreboende och hotell. Konceptet bygger på flexibilitet. Kunden kan välja kvalitet, ett flertal designs och få de färger den önskar. Allt anpassas efter kundens behov. Produkterna är av hög kvalité och är producerat efter stränga kvalitets- och miljökrav.

Allt började när Maria och Josephine jobbade tillsammans i textilaffären. Det var där de upptäckte att det var många som ville ha hjälp med gardiner till kontoret, hemmet, salongen m.m. De önskade en helhetslösning med måttagning, framtagning av tyg, sömnad och montering då de själva oftast inte hade tiden. Då startade de Textilrummet som till en början erbjöd företag och privatpersoner en helhetslösning med måttagning, sömnad och montering. En kollega som studerat på Textilhögskolan rekommenderade tjejerna att söka till FashionInk då hon hört mycket gott om oss och att man fick väldigt bra stöd som litet, nystartat företag. Textilrummet blev antagna till inkubatorprocessen våren 2016.

Att inreda kontor, offentliga miljöer och hem är roligt men svårt. Särskilt när det kommer till textilier. Ett behov av detta såg Maria och Josefine började när de båda jobbade tillsammans i en textilaffär och efter ett tag startade Textilrummet. Idag erbjuder de företag och privatpersoner en helhetslösning med just detta – måttagning, sömnad och montering. Under resans gång har den även köpt upp ett bolag som säljer flamsäkra gardintyger till offentliga miljöer och visionen är att bli en av Sveriges ledande leverantörer av textil till offentlig miljö.

Under sommaren 2016 blev Maria och Josefine kontaktade av ett företag som hette DMD Sverige som sålde flamsäkra gardintyger till offentlig miljö. De blev erbjudna att köpa företaget då ägarinnan höll på att trappa ned inför pension. Det var egentligen inte den inriktningen Textilrummet hade i planerna men de valde ändå ta över DMD Sverige. Sedan årsskiftet 2017 driver Maria och Josefine DMD Textilrummet. Affärsidén är nu är att sälja moderna och snygga flamsäkra gardintyger till offentlig miljö där kunden har möjlighet att välja färger och material efter vad som passar varje projekt. DMD Textilrummet jobbar främst mot inredningsfirmor och arkitekter.

UTMANING
Utmaningen ligger i att hitta rätt prisnivå eller tjänsterna. Finansiering och kontakter har också varit utmanande samt hur de når ut till kunderna för att på ett snabbt och enkelt sätt förmedla vår affärsidé. Att ta över en rullande verksamhet har också varit en utmaning för Maria och Josefine. Innan de kom in i alla rutiner och alla avtal som de behövde sätta sig in i och få en bra och positiv kontakt med alla befintliga kunder. Tiden har också varit en bristvara då de båda jobbar på annat håll vid sidan av företaget.

COACHING
Maria och Josefine upplever att de har fått oerhört bra stöd när de skulle ta över DMD Sverige. Gesica och Emma på FashionInk hade många kunskap om viktiga detaljer att tänka på. De har även fått stöd vid problem och hjälp med att hitta finansiering. Detta har gjort att DMD Textilrummet nu har kommit mycket än vad de hade gjort annars. Bara att få bolla idéer och tankar och få tips när de kört fast har varit guld värt.

FRAMTID
DMD Textilrummet har under 2017 fokuserat på att framställa ny design på tygerna. Ett stort fokus har också legat på att modernisera företaget. Josefin och Maria som driver företaget tillsammans har under året arbetat tillsammans med e-designers och tagit fram egna designs för barntyger, då de såg att det fattades på marknaden.

www.dmdtextilrummet.se

Följ DMD Textilrummet här

Relaterade artiklar

Se fler bolag som vi arbetar med just nu

Zipcov

Zipcov

Zipcov har lanserat en patentansökt produkt som skyddar motorcyklars bränsletankar från repor. Grundaren Isaak...

läs mer
Buzzy Stores

Buzzy Stores

Buzzy Stores är en digital handelsplattform som möjliggör för hela världen att handla direkt med lokala aktörer. Utan...

läs mer
PicApp

PicApp

Välkommen in till morgondagens nya vana: En skalbar hållbar innovation som skapar värde för samhälle, företag och...

läs mer