Borås INK klassad som nationell excellent – erhåller 7,2 miljoner kronor av Vinnova

jun 30, 2020

Förutsättningarna för startupbolag i Sjuhäradsbygden har förbättrats ytterligare sedan Sveriges innovationsmyndighet, Vinnova, den 29 juni meddelat Borås INK (Inkubatorn i Borås) att de behåller sin klassning som excellent samtidigt som finansieringen ökas radikalt.

– Att Vinnova satsar på oss och ökar deras insats är ett betyg på det fantastiska jobb vårt team gör. Vi utvecklas hela tiden och kvaliteten i vårt arbete bekräftas genom Vinnovas utmärkelse och satsning. Den utökade finansieringen innebär att vi på ett än mer aktivt sätt kan arbeta med att stärka Sjuhäradsbygden som ”startup-region” samtidigt som vi kan säkerställa vår nisch inom det textila området, säger Stefan Dinér, VD.

Det nya beslutet innebär en finansiering motsvarande 3 miljoner kronor per år för 2021 – 2022 samt att 1,2 miljoner kronor beviljas i augusti 2020 med syfte att stötta verksamhetens innovativa startups.

– Vi har arbetat hårt med att förbättra våra rutiner, metoder och verktyg. Att Vinnova nu satsar på oss än mer är ett betyg på att det vi gör är bra och ett bevis på att vi på ett effektivt sätt stöttar bolag att introducera sin affärsidé snabbare och till mindre risk än om man hade gjort det själv, säger Markus Bredberg, affärsutvecklare på Borås INK.

Under året har Vinnova genomfört en revision på Borås INK där man utvärderar verksamhetens förmåga att arbeta strukturerat, kvalitativt samtidigt som teamets kompetens bedömts. Samtidigt har man konstaterat att verksamhetens bolagsportfölj innehåller innovativa och hållbara bolag.

Fler Nyheter från BoråsINK