Borås INK och Styrelseakademien Sjuhärad utökar samarbetet med pitchtillfällen för startups

aug 21, 2023

Nu får startupbolag som stöttas av Borås INK chansen att pitcha sina spännande affärsidéer för deltagarna på Styrelseakademiens populära styrelsefrukostar. Målet är att frukostarna ska bli en möjliggörare för nya samarbeten mellan åhörare och startups.

Borås INK och Styrelseakademien Sjuhärad utökar sitt samarbete med en ny möjlighet för startupbolag att nå ut med sin affärsidé. Många av de innovativa entreprenörer som Borås INK stöttar söker förutom kapital även pilotkunder, mentorer, styrelserepresentanter och leverantörer. Nu får de möjlighet att berätta om sin verksamhet och pitcha sitt budskap till rätt målgrupp i ett nytt sammanhang. Samtidigt får frukostdeltagarna chansen att lyssna till spännande innovationer som kan bli början på nya samarbeten eller investeringar.

– Styrelseakademien ser fram emot ett utökat samarbete med Borås INK och hoppas självklart att det leder fram till något konstruktivt för de innovativa entreprenörer som får chansen att presentera sina verksamheter vid en Styrelsefrukost. Vi tror att det finns ett genuint intresse bland våra medlemmar att vara med och stötta startupbolag, framför allt inom styrelsearbetet, säger Bosse Lindell, ordförande i Styrelseakademien Sjuhärad.

Konceptet presenteras nästa vecka den 29 augusti då Borås INK står värd för Styrelseakademiens frukost. Under kommande styrelsefrukostar kommer alla deltagare på styrelsefrukosten erbjudas att lyssna på pitcharna som kommer att hållas efter ordinarie föreläsning i ca 15 minuter. Pitchar kommer ej ske vid varje frukost utan variera beroende på önskan från de startupbolag Borås INK stöttar samt deras möjlighet att presentera ett relevant erbjudande för åhörarna.

– Vi är väldigt glada över den här möjligheten och tror att det kan vara väldigt värdefullt för både startups och deltagare. Inkubatorbolagen får ett nytt forum att synas i och deltagarna får lyssna till intressanta case som kan skapa värde för deras företag – kanske skapa en ny intäktskälla i företaget, vara ett sätt att testa en ny tjänst eller ett sätt att ställa om företaget till att bli en del av den cirkulära ekonomin, säger Stefan Dinér, VD för Borås INK.

Styrelseakademiens frukostar i Borås är öppna för alla intresserade. Vid varje tillfälle föreläser en inbjuden gäst. Den 29 augusti föreläser psykologen Niklas Laninge som är en av landets främsta experter inom nudging och beteendedesign om hur det kan stärka dig i ditt styrelsearbete.
Läs mer om frukosten och anmäl dig.

Fler Nyheter från BoråsINK