Bra uppslutning på andra investerarträffen i Borås

okt 21, 2019

I fredags hölls den andra träffen i BoråsINK och Connect Region Väst Sjuhärads investerarnätverk. 12 potentiella investerare från Sjuhäradsregionen lyssnade på fem startupbolag i behov av tillväxtkapital. Pitch 4 Invest Sjuhärad är det enda öppna organiserade nätverket av affärsänglar i Sjuhärad och ett resultat av ett gemensamt behov från BoråsINK och Connect, att ha ett nätverk av människor som vill investera i bolag i tidiga faser.


Presenterande bolag, från vänster: Freightseeker AB, Motus Weighing AB, TimeToMeet AB och Findsourcing AB. Saknas på bilden gör YMR Track Club AB.

Förra veckan avslutades med en träff för investerarnätverket Pitch 4 Invest Sjuhärad. Under en lunch pitchade fem tillväxtbolag för de 12 investerare som hade kommit till Textile Fashion Center för att potentiellt bli involverade i bolagen. Två av dem som pitchade genomgår BoråsINKs process just nu och övriga tre ingår i Connects nätverk.

– Jag är otroligt imponerad hur de pitchande bolagen lyckas både beskriva sin affärsidé och framtida affärsstrategi under tidspress på bara några minuter. Jag är också glad att vi kan göra det här tillsammans med Connect. Mixen av våra bolag i väldigt tidiga skeden och deras som har kommit lite längre, är attraktiv för investerare, säger Stefan Dinér, VD BoråsINK.


Kapital och kompetens för unga bolag 

Pitch 4 Invest är ett beprövat koncept med flera nätverk i Västsverige med närmare 500 affärsänglar, och i våras hölls det första i Borås. Upplägget är sådant att entreprenörerna får åtta minuter för pitchen, samt fem minuter för Q&A. Efter genomförda presentationer ges det ytterligare tid för nätverkande och kontaktskapande. De som deltar i Boråsnätverket har i någon form tidigare investerat i, eller på annat sätt varit involverade i de bolag som ingår i BoråsINK och Connects nätverk. Syftet är nu att skapa en grupp av människor som inte bara vill investera, utan även kan bidra med kompetens till bolagen, och som kan växa över tid.

– Vi ser detta som en naturlig förlängning av vårt etablerade investerarnätverk i övriga Västsverige och tycker samarbetet med BoråsINK är mycket givande. De bolag som presenterade förra veckan har gjort ett kanonjobb i att paketera sina case på ett attraktivt sätt. Dessutom tycker jag vi har en hög kvalitet på i bolagen generellt där de jobbar med lösningar på flera högaktuella samhällsutmaningar. Vi har som ambition att fortsätta utveckla nätverket under 2020 ihop med BoråsINK, säger Anders Frisk, Affärsområdesansvarig Connect Region Väst Sjuhärad

Pitch 4 Invest Sjuhärad ska arrangeras tre gånger per år. Den som är intresserad av att ingå i nätverket är välkommen att kontakta Per-Anders Haglund på BoråsINK eller Anders Frisk på Connect Väst Sjuhärad.

Fler Nyheter från BoråsINK