bubl. luftrenare för barnvagnar lanseras i Europa & påbörjar massproduktion

jan 20, 2022

Efter sju års utveckling är lanseringen nära för bubl., en portabel luftrenare för barnvagnar. Läkaren och grundaren Conny Karlsson ser med spänning framemot 2022.
Vi kommer att lansera oss under våren 2022 med planerad start av massproduktion till sommaren 2022, säger Conny.

Conny har tidigare arbetat med produkten under varumärket Livable Orb men har i ett nära samarbete med ett Londonbaserat brandingföretag gjort ett omtag för att säkerställa varumärkets profil.

− Vi vill anspela mer på de mjuka värdena eftersom vi är ett omhändertagande bolag och kände att Livable Orb blev för techtungt. bubl. säger mer om produkten och med en roligare stavning vill vi inbjuda till lekfullhet. Vi tror också att bubl. kommer vara lättare att komma ihåg för våra kunder, säger Conny.

Resan med bubl. startade för sju år sedan, men det är framförallt de senaste tre åren som Conny arbetat aktivt för att förverkliga sin idé om att skapa en lösning för att säkerställa en bra luft för bebisar på barnvagnspromenader. Produkten är inom kort färdig och redo för lansering.

− Vi kommer att lansera under våren 2022 och gör just nu en kartläggning med tester av olika marknader och målgrupper. Marknadsplanen kommer att sjösättas i januari och i första läget siktar vi in oss på Europa och London i synnerhet, berättar Conny.

Skapar skyddande bubbla för barn

Produkten är en portabel luftrenare som sätts in som en sänggavel i barnvagnen och som med hjälp av suffletten skapar en skyddande luftbubbla kring barnet, upp till 90% renare än omgivningen. Den unika tekniken gör detta möjligt utan att behöva kapsla in barnet eller barnvagnen.

− Det har funnits produkter för detta sedan 90-talet men teknologin var inte så bra och medvetenheten om luftföroreningar var inte så stor. Nu har vi positionerat oss som lösningen på ett problem och tack vare covid-19 har medvetenheten ökat om hur viktig ren luft är. Teknologin vi använder i bubl. är så bra att den kan innebära ett skydd även mot exempelvis luftburna infektioner luftburna infektioner. Det finns väldigt mycket möjligheter att utveckla det ännu mer i framtiden, säger Conny.

Det har inte varit en spikrak resa men det senaste året har den verkligen accelererat. Bolaget tog in en extern runda med kapital som har möjliggjort för bubl. att kunna genomföra de aktiviteter de behövde göra även internationellt. De har bland annat varit på världsutställningen Expo 2020 i Dubai Connecting Minds – Creating the Future för att visa upp tekniken och nätverka, men på samma resa också ställt ut i Startup Swedens monter och genom ett samarbete med RISE visa upp produkten och träffa lokala partners.

Conny berättar att aktörer från mellanöstern visat stort intresse för teknologin vilket förklaras av att de på platser som Dubai har stora problem med dålig luft som förutom värmen gör det svårt att vistas utomhus under sommarhalvåret, vilket då tvingar människor att befinna sig inomhus vilket exempelvis kan innebära en ökad infektionsrisk.

− Det är problem med luftföroreningar som till stor del beror på att det inte finns någon vegetation som tar bort damm från öknen, samt att det huvudsakliga transportsättet är via bil, vilket innebär stora utsläpp av luftföroreningar lokalt. Dubai är en stor hub för mycket människor och en viktig knutpunkt för Europa, Asien och Afrika, vilket gör det väldigt intressant för oss. bubl. är en svensk produkt för världen, säger Conny.

Försäljning på egen plattform

bubl. kommer att säljas på en egen e-handel och det handlar till stor del om att bevara kontrollen över varumärket och hur det kommuniceras om bubl. Att det handlar om att erbjuda en lösning och inte att behandla ett symtom.

Bolaget gjorde exit från Borås INK under våren 2021 efter ca tre år i inkubatorsprocessen. Conny känner att han haft ett stort stöd av inkubatorn.

− Att befinna sig i en sådan miljö som inkubatorn erbjuder med seminarier, pitchträning, hur man driver företag – det var enormt viktigt för mig att komma in i den som kommer från vården som är en helt annan miljö, säger Conny.

Att det blev Borås INK som stöttade Conny på hans resa berodde på att produkten från början var tänkt att utvecklas i smarta textilier.

− Från början handlade mycket om ett överdrag i textil. Sen gick vi bort ifrån det till att inrikta oss på andra hårdare delar men nu har vi loopat till baka till textil igen. Det är också väldigt roligt att kunna säga att bubl. det kommer tillverkas i Sverige, säger Conny.

Så vad är det bästa han har lärt sig under tiden hos Borås INK?

− Jag har lärt mig enormt mycket men framförallt att man måste vara agil i sitt tankesätt och omvärdera. Produkten och även erbjudandet har utvecklats enormt mycket, avslutar Conny.

Vi önskar Conny och hans team stort lycka till och följer med spänning den fortsatta resan!

Läs mer på https://www.get-bubl.com/

Conny Karlsson, läkare & grundare till bubl.
Conny Karlsson, läkare & grundare till bubl.

Fler Nyheter från BoråsINK