Catrin Wirfalk ny vice ordförande i Inkubatorns styrelse

dec 6, 2017

Den 22 november beslutade Kommunfullmäktige i Borås Stad att välja Catrin Wirfalk som vice ordförande i Inkubatorn i Borås AB:s styrelse. Catrin tillträdde vid senaste styrelsemötet den 4 december.

– Catrin Wirfalks tillträde som vice ordförande är ett steg i en generationsväxling och förnyelse av styrelsen i Inkubatorn. Hon har en gedigen erfarenhet av näringslivsfrågor och företagsutveckling, inte minst genom sitt tidigare uppdrag som VD i Speed Group AB som har en bred verksamhet inom logistik, produktion, bemanning, rekrytering och utbildning. Hon har dessutom goda ledaregenskaper så hon lämpar sig väl för ett kommande engagemang i Inkubatorn, säger Kennerth Thulin, styrelseordförande Inkubatorn i Borås.

Catrin Wirfalk driver idag bolagen Joy & Inspiration AB och Intensify AB. Hon arbetar i ett flertal styrelser och är engagerad i ett antal advisory boards i spännande tillväxtbolag. Parallellt med detta är hon mentor till Vd:ar och ledningsgrupper för att stötta dem operativt i sin tillväxt.

– Jag ser med stor entusiasm fram emot att tillsammans med Inkubatorns styrelse och organisation jobba hårt för att synliggöra effekterna och skapa nytta för kunderna och våra intressenter. Målet är att få så många startups som möjligt att göra sin första take off i affärsvärlden, säger Catrin Wirfalk.

Med Sveriges Innovationsriksdag runt hörnet i april 2018 och flera andra satsningar framöver är det i en spännande fas som Catrin ansluter till Inkubatorns styrelse.

– Inkubatorn arbetar med att stötta entreprenörsledda företag i start- och tidig tillväxtfas, och Catrin har dokumenterad erfarenhet av just detta. Hon brinner för näringslivsutveckling och har dessutom ett mycket relevant kontaktnät, vilket kommer gynna både oss och våra kunder. För Inkubatorn är detta en riktigt trevlig julklapp, säger Henrik Jansson, VD Inkubatorn i Borås.

Fler Nyheter från BoråsINK