Ciszere får mode att möta funktion och hållbarhet

sep 29, 2014

Modell med skjorta från Ciszere

Ciszere är ett Modeink-bolag som skapar moderiktiga och funktionella skjortor med hänsyn till miljö. Med stöd från Modeink har de kunnat påskynda sin uppstart, och nyligen tilldelades de en finansiering från Almi Företagspartner.

Ciszere grundades 2013 av vännerna Johan Forsberg, Andreas Nyberg och Marcus Rohdén. Vid sidan av entreprenörskapet studerar Johan och Andreas på Högskolan i Borås och Marcus spelar fotboll i IF Elfsborg. Tillsammans har de utvecklat en skjorta där mode möter funktion och hållbarhet, en idé som väcktes från deras bakgrund som elitidrottare.

Som elitidrottare har vi upplevt fördelarna med sportplaggens funktion, men saknat dessa i dagens herrmode. Vi ansåg att det fanns ett stort tomrum mellan dagens sport- och modeplagg, där vi nu försöker kombinera fördelarna ifrån både sidorna. I våra plagg använder vi oss av funktionsfiber som gör att skjortan arbetar tillsammans med kroppen, likt ett funktionsplagg, men utan några konstgjorda material”, berättar de.

Den tredje kärnan i Ciszeres affärsidé är hållbarhet. Skjortorna produceras för att ha en så lång livslängd som möjligt och all produktion och tillverkning sker inom Europa. Leverantörer och material innehar dessutom flertalet miljöcertifikat.

Finansiering från Almi Företagspartner

För vidareutvecklingen av sin produkt har Ciszere tilldelats en finansiering på 15 000 kronor från Almi Företagspartner. Finansieringen kommer bland annat att användas för att ta fram och testa nya material och funktionella lösningar.

Ciszere arbetar även just nu med att lansera sin första kollektion och att etablera sig på marknaden. Målsättningen är att skapa en kundstock av återförsäljare inför SS15, som också vill utvecklas tillsammans med dem.

Nöjda med Modeink

Modeink sitter med precis den kunskap och det kontaktnät som vi behöver för att kunna ta oss in på marknaden. De har påskyndat vår uppstart och givit oss rådgivning inom de områden där vi själva saknar spetskompetens. Tillsammans har vi tagit fram en projektplan som vi nu följer, vilket har gjort vårt arbete mycket mera effektivt.” , berättar Johan, Andreas och Marcus.

Att dessutom få sitta i en byggnad där hela branschen har samlats under ett och samma tak ger oss perfekta förhållanden och extra drivkraft. Det är verkligen till stor fördel att vi får möjlighet att genom Modeink ha kontor här i Textile fashion center.”

Ciszeres skjortor går idag att köpa i deras egna webbutik, i tillfälliga pop-up stores, samt i några fysiska butiker.

Fler Nyheter från BoråsINK