De fixar textilierna på kontoret och i hemmet

jun 21, 2016

När Josefine Bergdahl började på samma arbetsplats som Maria Eliasson för fem år sedan kände de inte varandra. Idag driver de sedan ett halvår tillbaka Textilrummet som erbjuder företag och privatpersoner en helhetslösning med måttagning, sömnad och montering av textilier.

FullSizeRender(1)

Både Josefine och Maria är utbildade inom textil. Josefine gick en utbildning i textil- och modedesign i Värnamo och Maria är utbildad herrskräddare och mönsterkonstruktör. Det gemensamma intresset för textil och sömnad har gjort att de vid sidan av sina heltidsjobb på ett textilföretag samtidigt har bedrivit varsin egen verksamhet på kvällar och nätter. I höstas bestämde de sig för att starta ett företag tillsammans då de upptäckt ett behov på marknaden. Framförallt företag vill ha fina textilier på sina kontor. Alltifrån gardiner till kuddar.

– Vi erbjuder anpassade lösningar, från idé till upphängt och klart, säger Josefine.

I samband med att de startade Textilrummet blev de genom en bekant på Textilhögskolan tipsade att ta kontakt Modeinkubatorn. Då var de ännu lite för nystartade för att bli kund men genom hårt och dedikerat arbete fick de för en vecka sedan äntligen sina nycklar till det nya kontoret i Modeinkubatorns lokaler i Textile Fashion Center.

– Det är verkligen jätteroligt att få komma in i Modeinkubatorns process och genom det få andras ögon på företaget. Vår ambition är först och främst att få fler kunder inom Göteborg och Borås men framöver att växa över hela Sverige. Det finns även oändliga möjligheter till samarbeten med t ex inredningsdesigners för att erbjuda kunderna ett ännu större koncept. Vi tror på vår idé, säger Maria.

Förutom affärsutveckling genom personlig coaching och möjligheter till finansieringsstöd har Josefine och Maria nu tillgång till syateljén i anslutning till kontoret. De behöver inte längre sitta hemma hos Maria på kvällar och nätter. Snart avslutar de sina fasta heltidsanställningar och kommer att satsa allt mer tid på det nya företaget.

Läs mer om Textilrummet på textilrummet.se

Fler Nyheter från BoråsINK