Den miljövänliga transportpallen får historiskt pris

dec 7, 2018

Idag var lunchen historisk hos Borås Industri- och Handelsklubb. För första gången någonsin delades Espiras Entreprenörspris ut till en entreprenör som under tre års tid får 100 000 kr samt coaching av två mentorer från Handelsklubben. Vinnaren var ingen mindre än Inkubatorns alumniföretag Losotech.


Mikael Tuvenäs, Birger Nielsen och Stefan Johansson, Losotech samt Per-Olof Hygren, Stiftelsen Espira

När vinnaren av Espiras Entreprenörspris 2018 annonserades under fredagens lunch var det Losotech som fick gå upp på scenen och mottaga det hedersfulla och historiska stipendiet. Det är nämligen första gången som Stiftelsen Espira, tillsammans med Borås Industri- och Handelsklubb, delar ut priset. Kriterierna för att ansöka var att företaget ska ha sin verksamhet i Borås och Sjuhärad, ha verkat i högst fem år med kommersiellt fokus, vara ett tillväxtföretag med hållbarhet i sin värdegrund samt ha teknikhöjd och vara innovativt.

– Vi instiftade det här priset för att i Espiras anda fortsätta att stötta entreprenörer som behöver det och där vi kan göra skillnad. Efter att Borås Stad tog över Inkubatorn 2011 fick vi lite pengar över, som vi nu vill använda till att göra nytta för något som går i Espiras anda. Därför känns det också extra roligt att priset går till ett av Inkubatorns alumnibolag, eftersom Inkubatorn kommer från Stiftelsen Espira, säger Per-Olof Hygren, styrelseordförande Stiftelsen Espira och initiativtagare till priset.

Vinnaren av Espiras Entreprenörspris 2018, Losotech, erbjuder en lösning i form av transportemballage som minskar både arbetsbelastning, transportskador och miljöpåverkan. Det innovativa emballaget – en pallfot av återvunnen propylen som appliceras på en kartongskiva – effektiviserar processer inom logistik och innebär enklare hantering för personal, samtidigt som de är kostnadseffektiva och klimatsmarta.

– Det känns fantastiskt att vinna det här priset. Vi får det verkligen i rätt tid. Vi har under senare tid utvecklat hårdvaran och har nu flera större kunder på gång. 2019 blir vårt år och det här var ett väldigt uppskattat pris att vinna precis nu. Det säger också något om att vi är på rätt väg och att fler än vi själva tror på vår lösning, säger Stefan Johansson.

 

Läs mer om Losotech här.

 

Fler Nyheter från BoråsINK