Designa din egen förpackning online med Epackr

okt 17, 2016

Skräddarsydda förpackningar som du enkelt designar själv online. Det är vad Patrick Engvalls tjänst Epackr erbjuder. I början av sommaren registrerades bolaget och nu har han flyttat in i Inkubatorns lokaler i Textile Fashion Center.

Efter att ha pluggat och jobbat i både USA och Hong Kong flera år är Patrick Engvall nu tillbaka i sin hemstad Borås. Var ska man annars bo när man driver ett företag inom e-handel? Patrick startade Epackr tidigare i år för att lösa problemen mindre företag stöter på när de ska beställa designat emballage: höga minimum-ordrar, begränsade valmöjligheter, startkostnader, osv. Med Epackr kan du beställa en eller flera tusen lådor. Du väljer om du vill designa dem själv i ett 3D-verktyg eller om du vill ha kostnadsfri designhjälp.

För att skynda på utvecklingen av företaget kontaktade Patrick Inkubatorn i Borås och sedan den 1 oktober är bolaget kund till Inkubatorn och även hyresgäst i Inkubatorns lokaler i Textile Fashion Center.

– Jag kontaktade Inkubatorn för att jag behöver hjälp med affärsutveckling, alltifrån processutveckling till hjälp med kontakter och finansiering. Att Inkubatorn även kunde erbjuda en attraktiv kontorslokal var än mer lockande. Att få sitta i Textile Fashion Center, i den här miljön med andra entreprenörer och näringslivsorganisationer, är väldigt stimulerande, säger Patrik.

Patrick är ensam ägare i bolaget idag och anlitar den kompetens han behöver för att utveckla webbtjänsten. Han kommer även snart att anställa en person som ansvarar för försäljningen. Om tre år hoppas Patrik att Epackr är ledande i Sverige på designade förpackningar och lådor. Genom att erbjuda skräddarsydd och kostnadsfri service inom design av emballagen vill han skapa en kundupplevelse utöver det vanliga.

– Marknaden för förpackningar och emballage är ganska tråkig. Med Epackr vill jag vända det och göra det till något häftigt. Det ska vara roligt och unikt att kunna designa och beställa sitt eget emballage, både för företag och privatpersoner.

Planen framåt är att etablera sig på den svenska marknaden och sedan gå direkt på den amerikanska. Dels har Patrik själv erfarenhet därifrån och han har även en väldigt god vän i San Fransisco som redan har börjat marknadsföra tjänsten där med framgång.

Nästa gång du behöver ett emballage kanske du gör det själv med Epackr?

www.epackr.se

Fler Nyheter från BoråsINK