di.stort by runquist antonsson

feb 23, 2016

di

di.stort – vinnare av Show Up Fashion Award 2015, är Modeinkubatorns nyaste tillskott

Bakom märket di.stort står tjejerna Josefin Runquist och Moa Antonsson. Deras resa började på Textilhögskolan där de båda läste en kandidatexamen i design. De fann varandra snabbt då de såg att de hade ett gemensamt intresse kring mode och design, de hade ett bra samspel och en gemensam nämnare för design: förvrängning. Så föddes märket di.stort (distortion är det engelska ordet för förvrängning)

di.stort tillverkar sofistikerat streetwear. ”Vi vill ge enkla plagg det där lilla extra och tillföra något unikt” berättar Josefin. ”Vi vill ändra på kläder” fortsätter Moa, ”vi förvränger plaggen på olika sätt, t.ex. genom att titta på konstruktionen och förskjuta ett mönster eller skeva lite på olika detaljer på ett plagg.” di.stort använder sig mycket av hållbara material som bl.a. viskos.

Det Josefin och Moa hoppas kunna få ut av tiden på Modeinkubatorn är en handledning i hur man bygger upp ett modeföretag. Designkonceptet har de klart för sig, men uppbyggnaden av ett företag är en fråga de behöver vägledning i. ”Det handlar om hjälp i samtal med inköpare, kontakter, tidsplanering med mera” säger Moa.

Moa är bosatt i Borås medan Josefin bor i Malmö. Tjejerna håller kontakten via regelbundna telefonsamtal och via favoritappen slack. De träffas dock även regelbundet och designar plaggen på sitt Boråskontor i Fashion Gallery på Textile Fashion Center.

Efter vinsten på Show Up Fashion Award har di.stort fått mycket uppmärksamet i media, bl.a. i tidningarna Plaza och Damernas Värld. Framtidsplanerna är att få visa upp di.stort i Stockholm eller Köpenhamn till hösten, antingen på eller i samband med Fashion Week.

Fler Nyheter från BoråsINK