di.stort klär kändisar och pitchar internationellt

sep 9, 2016

Kläder som är en aning förvrängda. Sofistikerat, enkelt streeatwear med det lilla extra. di.stort står för distortion som betyder förvrängning. Klädmärket startades 2015 av två studenter på Textilhögskolan i Borås och ett år senare har de redan nått stora framgångar i såväl tävlingar som kollektioner. 

di.stort

Josefin Runquist och Moa Antonsson lärde känna varandra när de båda studerade modedesign på Textilhögskolan. De fann direkt ett gemensamt intresse kring mode, ett bra samspel och en gemensam nämnare för design. Att förvränga plagg på olika sätt, t ex genom att titta på konstruktionen och förskjuta ett mönster eller skeva på olika detaljer har visat sig vara ett framgångsrikt koncept. Förra året vann de Show Up Fashion Award – den årliga nationella tävlingen för lovande modeentreprenörer som arrangeras av Marketplace Borås. Nu har tjejerna startat ett aktiebolag och har redan flera spännande samarbeten.

– Vi har ett samarbete med ett producentbolag med flera kända svenska artister inom hip hop. Det känns jättekul, säger Josefin Runquist.

di.stort har även gått vidare till final i Barcamper – en internationell pitchtävling som avgörs i slutet av september.

– Ja det är jättehäftigt. Av 90 entreprenörer som pitchade har vi nu gått vidare som en av de 11 finalisterna. Det känns spännande då vi tävlar mot exempelvis medicinteknikbolag och spelföretag, det känns ovanligt att vi som gör kläder är med i den här typen av tävling. Vi är så otroligt taggade.

Utöver alla framgångar jobbar Josefin och Moa redan med nästa års höst- och vinterkollektion. Lägg di.stort på minnet för snart ser vi förvrängda kläder i butikerna.

Fler Nyheter från BoråsINK