DI-STORT i samarbete med SIEMENS

nov 23, 2017

Josefin Runquist and Moa Antonsson (klicka på filmen för att se den)

Josefin Runquist och Moa Antonsson lärde känna varandra när de båda studerade modedesign på Textilhögskolan i Borås. De fann direkt en gemensam nämnare för design – att förvränga plagg på olika sätt genom att förskjuta mönster, skeva på detaljer och kombinera olika material för att skapa en unikitet. DI-STORT står för ”distortion” = förvrängning.

För två år sedan vann DI-STORT Show Up Fashion Award – den årliga nationella tävlingen för lovande modeentreprenörer som arrangeras av Marketplace Borås – och nu har de flera spännande samarbeten. När Siemens kontaktade Josefin och Moa var det inför lanseringen av den nya serien tvättmaskiner och torktumlare Avantgarde som de ville skapa med en unik design.

– Vi blev uppringda av ett företag som arbetar med Siemens som hade uppmärksammat DI-STORT och tyckte att vi gjorde intressanta saker. De bad oss göra ett förslag på en design av själva installationen och vi trodde först att vi stod i konkurrens med flera andra designers. Tydligen var det inte så utan Siemens hade redan bestämt att de ville samarbeta med oss, säger Josefin Runquist, medgrundare och delägare i DI-STORT.

– Vi vågade ifrågasätta deras design och skapa något nytt utifrån vårt sätt att arbeta och tydligen gillade Siemens det vi presenterade. Projektet har tagit ett år från start och har varit väldigt intressant, säger Moa Antonsson, som tillsammans med Josefin driver och äger DI-STORT.

Fler Nyheter från BoråsINK