Enrad redo för AktieTorget – nyemissionen övertecknad!

jul 3, 2017

Inkubatorns alumniföretag Enrad AB som erbjuder en patenterad teknik för kyl- och värmesystem är nu redo att noteras på AktieTorget. För ett par veckor sedan bjöd vi in våra intressenter att teckna aktier i Enrad före alla andra och vi kan gladeligen meddela att spridningsemissionen övertecknades och att Enrad nådde fler än 300 aktieägare, ett krav för att ett bolag ska noteras på AktieTorget.

Enrad avslutade sin nyemission den 21 juni. Nyemissionen om 11,2 MSEK tecknades till 12,5 MSEK, vilket motsvarar en teckningsgrad om drygt 110 %. Preliminärt datum för första handelsdag är den 24 juli. Detta innebär att Enrad nu har säkerställt resurser för ytterligare satsningar på marknadsföring och försäljning av sina miljövänliga kyl- och värmesystem som ger livsmedelsbutiker och fastighetsägare väsentliga energibesparingar. Enrad har under våren arbetat stenhårt inför noteringen och bolagets VD Andreas Bäckäng är både glad och lättad.

– Det känns väldigt bra att emissionen fulltecknats, det visar att många tror på oss. Emissionsperioden har varit en tuff period med ett flertal möten med investerare, samtidigt som det dagliga arbetet med försäljning av våra system pågår. Det är högkonjunktur i byggbranschen och många har upptäckt kraven på att F-gaser ska fasas ut, vilket gör att allt fler visar intresse för vårt produktutbud. Vi har nu helt nya möjligheter att bygga bolaget. Samtidigt har vi ett stort ansvar, vi blir många nya ägare och ska förvalta kapitalet på bästa sätt för alla ägare. Det är full fart framåt som gäller! säger Andreas.

Enrad blev kund till Espira Inkubator 2008 och följde med på resan när den blev Inkubatorn i Borås 2012. Med Inkubatorns hjälp gick Enrad från att vara en prototyp, framtagen av bröderna Mikael och Thomas Larsson, till ett etablerat bolag som gjorde sin exit 2013. Andreas Bäckäng kom in som VD förra året, 2016.

– Att ta steget från en bra idé till att utveckla ett livskraftigt företag baserad på ny teknologi tar tid. Längre tid än man ofta tror! Vi är många som under lång tid arbetat målmedvetet med att stötta Enrad i sin utveckling, och det är därför extra roligt när marknaden nu fått upp ögonen för bolagets produkter. Att spridningsemissionen övertecknades och att en notering på AktieTorget står för dörren, är ytterligare en milstolpe längs vägen mot målet – att bli en erkänd och etablerad leverantör av energieffektiva kyl- och värmesystem på en internationell marknad, säger Henrik Jansson, VD Inkubatorn i Borås.

Fler Nyheter från BoråsINK