Finepart säljer maskin till Google

jan 9, 2018

Finepart med kontor och tillverkning i Bollebygd var kund till Espira Inkubator (idag Inkubatorn i Borås) 2006–2008. Det innovativa och teknikorienterade företaget, som utvecklar och säljer maskiner för komponenttillverkning med hög precision, baserar sin teknologi på en vattenskärningsteknik. Tekniken kan användas till nästan alla sorters material och speciellt avancerade sådana. Hösten 2016 noterades Finepart Sweden AB på Aktietorget med en täckningsgrad på över 1000 procent och sedan dess har man fokuserat på den internationella marknaden.

– Vi har bearbetat företagen i Silicon Valley sedan noteringen och nu ger det resultat. Det är roligt att ett så välkänt bolag som Google köper en av våra maskiner. Företagen i Silicon Valley tittar nu på nya metoder att inte bara sälja mjukvara, utan även tillverka fysiska produkter och söker med nya metoder nya möjligheter att göra unika produkter. Det innebär en jättepotential både för dem och för oss, säger Christian Öjmertz, VD för Finepart.

Ordern från Google är den första ordern från den amerikanska marknaden men nya dörrar lär öppnas när ett av världens mest välkända företag köper en maskin från det lilla företaget i Bollebygd utanför Borås. Maskinen man har sålt är en standardmaskin med vissa tillbehör och leverans till Google ska ske andra kvartalet 2018.

– Varje affär är viktig för företaget, från den minsta kunden till den största, men visst är det betydelsefullt på flera sätt att få Google som kund.

Besök Fineparts hemsida här.

Fler Nyheter från BoråsINK