Glad Sommar från oss på Inkubatorn i Borås

jun 28, 2018

Även om sommaren har varit här ett bra tag nu så är det ändå en speciell känsla när semestern närmar sig. Då tänker vi också tillbaka på allt vi har hunnit med det senaste halvåret och inser att vi faktiskt är värda lite ledighet.

Smarta pengar och ny medarbetare
Det första vi gjorde i januari var att anordna Smart Money Day – en dag som fokuserade på hur kreativa företag, likt en del av dem vi har i FashionInk, blir investeringsredo och hittar pengar till sina företag.

Snart därefter var vår nya medarbetare Simon Hjelte på plats för att ta över FashionInk efter Gesica och Emma som båda gick vidare till nya och spännande tjänster. Nu letar vi dessutom efter ännu en stjärna som vill vara med och utveckla Sveriges vassaste erbjudande till entreprenörer och företagare som har affärsidéer med anknytning till teknik, textil och mode.

Sveriges Innovationsriksdag
Vårens allra största händelse var givetvis Sveriges Innovationsriksdag i Borås den 10–11 april. Konferensen var slutsåld flera veckor i förväg och över 500 yrkesverksamma från landets inkubatorer och science parks, näringslivet, andra branschorganisationer, politiker och beslutsfattare besökte Textile Fashion Center för att diskutera ämnet ”Cirkulär ekonomi”. Två ministrar, Närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Miljöminister Karolina Skog, var på plats för att, förutom hålla egna anföranden på scen, offentliggöra regeringens satsning på 40 miljoner till Högskolan i Borås för att starta en nationell plattform för samverkan mellan aktörer som arbetar med miljömässigt hållbara textilier och hållbart mode. En satsning som även vi kommer att få glädje av. Se en kort återblicksfilm från #SIR18 här!

Våra inkubatorbolag
Vi har välkomnat flera nya bolag in i inkubatorprocessen. Econans med en digital tjänst för en långsiktigt god privatekonomi och My Atmosphere med ett barnvagnsskydd för att skydda små barn från giftiga avgaser är några av dem.

Våra inkubatorbolag har också nått framgångar under våren. Athlete Analyzer fick besök av CNN som gjorde ett reportage i CNN International, som finns i drygt 200 länder. Det visades även för bolagets nordamerikanska publik. Rekotex lanserade sin digitala plattform för textila leftovers och ingick nyligen ett nytt samarbete med Filippa K. Bite Studios gjorde en nyemission och blev det första FashionInkbolaget som tar in externt riskkapital. Prarthanaa Khokar fick ta emot ÅForsk Entreprenörsstipendie under Sveriges Innovationsriksdag.

Höstens event
Även om vi snart går på semester har vi redan flera aktiviteter planerade i höst. Vi kör den tredje omgången av den populära seminarieserien Think Business. Den här gången tillsammans med Almi. I september har vi också en inspirationskväll – Tillväxtresan –  tillsammans med Almi där fyra lokala entreprenörer som har drivit sina bolag från idé till marknad delar med sig av sina erfarenheter, motgångar och framgångar. Vi fortsätter även att dela ut Innovationsbidrag till drivande entreprenörer som tillsammans med oss på Inkubatorn vill utveckla sina affärsidéer till tillväxtbolag.

Ny styrelseordförande
Sist men inte minst så fick vi i början av juni en ny styrelseordförande i form av Sparbanken Sjuhärads Vice VD Petter Hedihn och vi tackar Kennerth Thulin som avgick tidigare i år efter nio år som ordförande i Inkubatorns styrelse.

Med detta vill vi önska er en riktigt skön sommar. Vi ses i augusti!

/Henrik, Annelie, Markus, Annika, Simon, Per-Anders, Ellinor och Agneta

Fler Nyheter från BoråsINK