Heliospectra tvåa på Deloittes lista Sweden Technology Fast 50

nov 28, 2017

När Heliospectra blev kund till Inkubatorn 2006 bestod företaget av en forskare och en entreprenör med en väldigt intressant teknologi som skulle kunna appliceras på en stor och växande världsmarknad. När bolaget lämnade Inkubatorn 2008 hade nödvändiga resurser tillförts bolaget i syfte att påbörja sin kommersialisering. Heliospectra är idag verksamt världen över och noterade på Nasdaq First North Stockholm.

– Sedan jag tillträdde som VD förra året har vi fokuserat mycket på vår strategiska utveckling. Vi har fokuserat på alltifrån marknadsaktiviteter, produktutveckling och teknikutveckling till hur vi vill arbeta med våra partners. Vi fokuserar på vilka värden vi kan skapa för våra kunder, säger Heliospectras VD, Ali Ahmadian i en videointervju.

Technology Fast 50 skapades redan 1995 av Deloitte i San José, i hjärtat av Silicon Valley i Kalifornien. Sedan dess har utmärkelsen fortsatt att spridas och fungerar idag som ett prestigefyllt erkännande av teknologiföretagens framgångar. I Europa, Asien och Australien genomförs Fast 50-rankingar i över 20 länder. I Sverige har rankingen genomförts sedan 2003. Listan inkluderar såväl publika som privata bolag och omfattar all typ av teknologi. Rankingen baseras på företagens genomsnittliga intäktsökning under en fyraårsperiod.

– En del av Heliospectras snabba tillväxt kommer från ett ökat behov av våra produkter. Det är en organisk tillväxt som har skett på grund av behovet av mer miljövänliga och hållbara ljuskällor. Heliospectra utgår från odlarnas behov och vi tillhandahåller, designar och producerar lösningar och produkter för deras specifika behov. Detta ger oss den konkurrensfördel som vi behöver. Kombinationen av vår snabba produktutveckling och vårt nära kundsamarbete gör att vi är där vi är idag och den filosofin fortsätter vi att arbeta utifrån.

I topp fem på Deloittes Sweden Technology Fast 50 hittar vi företag inom både mjukvara, media, Clean Technology och Life Sciences. Årets vinnare Fingerprint Cardos är det första bolaget i den svenska rankingens historia som tagit hem förstaplatsen två år i rad.

Läs hela intervjun med Heliospectras VD Ali Ahmadian.

Fler Nyheter från BoråsINK