Inkubatorbolaget Econans tar in fyra miljoner

feb 13, 2019

Inkubatorbolaget Econans AB har utvecklat en tjänst som ger översikt och prognoser över användarens privatekonomi. Nu tar bolaget in fyra miljoner kronor i en emission där bl a Almi Invest och GOKAP Invest investerar.


David Klamer och Tobias Lewandowski, grundare av Econans AB

Många privatpersoner känner idag en finansiell otrygghet vid större köpbeslut, som vid köp av bostad eller vid teckning av nya lån. Econans har därför utvecklat ett simuleringsverktyg som skapar finansiell trygghet vid stora livsbeslut. Med verktyget kan användaren enkelt testa hur olika livsbeslut påverkar privatekonomin, få automatiserade råd baserat på dennes förutsättningar, och enkelt laborera för att göra långsiktigt smarta val.

Nyligen gjorde Econans en nyemission där de tog in fyra miljoner kronor. Almi Invest gick in med en miljon och bland de andra investerarna finns GOKAP Invest. Kapitalet ska användas till fortsatt produktutveckling och lansering på den svenska marknaden. Econans har varit kund till Inkubatorn i ett år.

– Samarbetet med Inkubatorn har varit oerhört betydelsefullt i både i produktutveckling och investeringsfasen. Att ha en personlig affärscoach vid vår sida har hjälpt vid de utmaningar vi haft, säger David Klamer, medgrundare av Econans.

Med Econans får användaren kontroll över alla delar av sin ekonomi genom prognoser av hur dagens handlingar och val påverkar hens privatekonomi i framtiden. Bolaget riktar främst in sig mot banker, fastighetsmäklare och andra aktörer som vill erbjuda mervärde till sina kunder. Här erbjuder Econans kunden en möjlighet att prognostisera sin framtida ekonomi för att till exempel underlätta beslutet om att köpa ett nytt boende. Simuleringsverktyg bygger på beräkningar och statistik kring ekonomi och samhällsutveckling och är utvecklat av ett team matematiker, civilingenjörer och ekonomer i Sverige.

www.econans.se

Fler Nyheter från BoråsINK