Inspiration, ny kunskap och nya kontakter på Textile Roadshow

okt 26, 2017

Först ut igår var ett besök hos Engtex i Ulricehamn. Engtex tillverkar tekniska textilier för industrin och är i dag bl a världsledande inom sågskydd till motorsågsbyxor. Nu har företaget investerat i en helt ny produktionsanläggning i Ulricehamn som precis har tagits i drift och därmed är en del av produktionen flyttad från Mullsjö.

En av dem som följer med på Textile Roadshow är Lovisa Norlander som driver den egna sömnadsfabriken Textilstudion i Borås. Hon erbjuder tillsammans med sina kollegor alltifrån skräddarsydda lösningar inom hemtextil till provsömnad, styling, re:design och mindre produktioner.

– Jag är med här för att se vilka företag och kontakter som finns i branschen i Sjuhärad. Det är nyttigt att komma ut och se textilindustrin och bli inspirerad och se vad vi kan ta med i vårt eget arbete. Dessutom är det här ett perfekt tillfälle att mingla och skapa nya kontakter med branschkollegor. Det möjliggör för människor från både utbildningar och näringslivet att mötas och få tid att prata på bussen mellan studiebesöken. Det är i dessa situationer som vi ofta hittar nya samarbeten och kommer på nya idéer, säger Lovisa.
Textile Roadshow besökte under gårdagen även Smart Textiles och Korallen. Idag går bussen till Almedahls, Svenljungaverken och Tobex. Följ resan på våra sociala medier!

Facebook: @fashioninkboras
Instagram: @fashioninkboras

Fler Nyheter från BoråsINK