Inspireras av personer som klarat det omöjliga på Borås INKs livesändning den 16 september

aug 19, 2022

På årets INK DAY den 16 september sätter vi fokus på människor som klarat det omöjliga. Vad är det som driver människan att göra omöjliga saker och vad betyder det för entreprenörskapet? Målet är att inspirera tittarna att våga satsa på sin dröm.

Vi sänder live från Textile Fashion Center i Borås mellan kl 10:00 och 11:30. I paneler och samtal kommer vi att diskutera vad det är som gör att vissa människor ser möjligheter istället för hinder, hur du vågar satsa när andra tvekar och vad som krävs för att nå ett mål som betecknas som omöjligt.

Medverkar i sändningen gör bland annat:

Christoffer Lindhe, Grundare av Lindhe Xtend AB och tidigare paralympier
Ida Johansson, Entreprenör och grundare av Turn Consulting
Stefan Andreasson, Klubbchef IF Elfsborg och tidigare allsvensk fotbollsspelare
Cecilia Tall, Generalsekreterare vid TEKO – Sveriges Textil- och Modeföretag
Sandra Roos, Hållbarhetsdirektör på Kappahl
Sofie Hellström, Entreprenör och medgrundare av Oican Wear
Nino Mengarelli, Entreprenör och grundare av Nino Mengarelli
Rikard König, Forskare och grundare av Ekkono Solutions
Annelie Rådhall, Affärsutvecklare och hållbarhetsansvarig på Borås INK

Programleder sändningen gör Sarit Monastyrski, välkänd radioprofil som modererat tidigare INK DAYs. Vid sin sida har hon Simon Hjelte, affärsutvecklare på Borås INK som kommer att agera expertkommentator under panelsamtalen.

Att IF Elfsborg från ”lilla” Borås skulle kunna konkurrera med Storstadsklubbarna igen sa alla var helt omöjligt i slutet på 90-talet. Men jag såg potentialen i vår förening och i vår stad att man kunde skapa något unikt genom vårt sätt att vara och agera. Som spelare trodde jag alltid vi kunde vinna alla matcher och som ledare har jag varit likadan. Allt är möjligt med hårt jobb och bra människor som delar samma ambition. Gissa om man är stolt över att få ta emot ett pris 2018 att vi var den mest överpresterande klubbarna i Europa över tid utifrån befolkningsmängd!?, säger Stefan Andreasson, sportchef i IF Elfsborg som medverkar i den avslutande panelen.

I den avslutande panelen medverkar också Ida Johansson som nyligen blev utsedd till Europas mest framstående entreprenör under 20 år i tävlingen WISE 20 under 20.

Det jag är mest stolt över i mitt entreprenörskap är att jag vågade satsa. Att jag vågade gå från UF-företag som 17-åring till att idag driva aktiebolag med anställda, det är läskigt men jag är så glad att jag gjorde det, säger Ida Johansson, grundare till Turn Consulting som med hjälp av AI gör fördomsfria och träffsäkra rekryteringar.

I programmet kommer du också få möta entreprenörerna Sofie Hellström, OICAN WEAR och Nino Mengarelli som är en del av Borås INKs affärsutvecklingsprocess samt Rikard König som gjorde exit från Borås INK med sitt bolag Ekkono Solutions förra året. Tre affärsidéer inom olika områden som alla brottats med utmaningar kopplat till den höga innovationen.

Under våren lanserade Borås INK ett nytt initiativ, NEST i samarbete med tre andra inkubatorer för att bidra till att ställa om textilindustrin till att bli mer hållbar. En omöjlig utmaning som är viktig att lösa. På INK DAY möter du projektledare Annelie Rådhall, Erik Lindtorp, Jesper Karlsson och Rikard Ledin från Recomended, som vann vårens pitchfinal i NEST, Cecilia Tall, TEKO, som delade ut ett stipendie till vinnaren, Sandra Roos, hållbarhetsdirektör på Kappahl som är partner till NEST och som satt med som jury i pitchfinalen. Lyssna till deras tankar om vad som åstadkommits så här långt och hur NEST tillsammans med samarbetspartners, näringslivet, organisationer mm fortsätter framåt.

INK DAY sänds på Youtube-kanalen INK DAY Channel, boras-ink.se och i Borås INKs sociala kanaler.

Fler Nyheter från BoråsINK