Insudo Factory tecknar avtal med norska judolandslaget

maj 24, 2017

Det ställs allt högre krav på både idrottsutövare och deras tränare med träningsupplägg och uppföljning. Inom kampsport som judo handlar det om precision i både teknik och fysik och ingen vet det bättre än Nicklas Björklund som har utvecklat plattformen Athlete Analyzer under inkubatorbolaget Insudo Factory. Användarna laddar upp videos på sina matcher och taggar därefter alla matchhändelser såsom poäng och varningar. Athlete Analyzer kan sedan analyseras ned i minsta detalj med länkar till varje videosekvens. Verktyget fungerar även som en digital träningsbok där coacherna enkelt skapar och delar träningsplaneringar med sina aktiva. Nu har Insudo Factory tecknat avtal med det norska judolandslaget. 


Norska judolandslaget

Nicklas Björklund, VD i Insudo Factory AB, har en lång bakgrund i judosporten och är även en av ledarna i Borås Judoklubb. Idén till plattformen Athlete Analyzer föddes när Nicklas själv upplevde problem med att följa upp judoutövarnas träningsresultat och teknikutveckling. Athlete Analyzer skapar en unik möjlighet för coachen och judoutövaren genom att coachen kan skapa ett individanpassat träningsprogram för judoutövaren och därefter följa dennes utveckling i minsta detalj. Plattformen förenklar därmed coachens arbete och optimerar judoutövarens träning.

– Athlete Analyzer ger coacher och atleter på alla nivåer, från landslag ned på klubbnivå, möjlighet till en professionell styrning och uppföljning av både teknisk och fysisk utveckling som tidigare endast varit möjligt för de största landslagen med stora personella resurser, säger Nicklas Björklund, VD Insudo Factory.

Insudo Factory blev kund till Inkubatorn i Borås 2015 och har sedan dess bland annat fått stöd med finansiering av bolaget och med att nå ut till försäljningsagenter på en bredare marknad i Europa. Det finns drygt 200 nationella judoförbund i världen så potentialen till en bred kundkrets är stor. Planen framåt är även att bredda produkten för andra sporter.

– Inkubatorn i Borås ger oss ett mycket värdefullt stöd med affärsutveckling och finansiering av bolaget!

Athlete Analyzer är webbaserat och länkat till en applikation som fungerar till både iPhone och Android. Det gör det lätt att föra statistik över allt som loggas. Den molnbaserade lagringen gör också att informationen alltid är tillgänglig för atleterna samt deras coacher oavsett var de befinner sig i världen. Sedan en tid tillbaka används Athlete Analyzer av Sveriges landslag och nu har man även tecknat avtal med det norska landslaget. De hade länge letat efter en sådan plattform, någon som är enkel att använda för alla parter och som möjliggör samarbete tränare i mellan.

– Vi för diskussioner med ett flertal landslag i Europa och beräknar att få ytterligare två landslag som kunder inom de närmsta månaderna. Vi försöker finna bra partners som kan hjälpa oss att nå ut på de viktigaste marknaderna, bl a i Frankrike där vi startar upp ett spännande samarbete inom kort. Vi håller även på att sätta upp ett affiliate program där vi knyter till oss tongivande coacher som ambassadörer och affiliate partners. Efter sommaren kommer vi påbörja utvecklingen av nya versioner av systemet riktat mot andra kampsporter, vilket kommer att bli mycket spännande.

Fler Nyheter från BoråsINK