Intensiva workshops i Nordic Buzz

feb 24, 2017

För andra året driver ModeInkubatorn Interregprojektet Nordic Buzz tillsammans med Life & Design Cluster i Danmark, Nääs Konsthantverk, Mölndals stad och Science Park Borås. Nordic Buzz är ett treårigt state-of-the-art affärsutvecklingsprogram, specifikt utvecklat för kreativa entreprenörer. Genom Nordic Buzz stärker vi utveckling och tillväxt av små, kreativa entreprenörsföretag genom kontinuerlig affärsutveckling.

16819139_608065496054402_8018781475936373111_oDen 21-22 februari samlades 20 svenska och 20 danska företag i Varberg för uppstarten av Nordic Buzz 2017. Vid tre tillfällen under våren samlas kreatörer från Sverige och Danmark för att delta i ett state-of-the-art affärsutvecklingsprogram, specifikt utvecklat för kreativa entreprenörer. Syftet är att professionalisera små kreativa företag och skapa möjligheter för dem att växa. Workshoparna fungerar som kompetensutveckling för företagen inom kreativa näringar.

– Vi har fått otroligt bra gensvar från de deltagande företagen i Varberg. Det gav en härlig energi att sammanföra svenska och danska bolag som befinner sig i amma fas, säger Emma Ivarsson, projektledare ModeInkubatorn.

ModeInkubatorn har i år fyra inkubatorbolag med i Nordic Buzz; Di.stort, DMD Textilrummet, Mini Monkey Tail och Ciszere.

– Förutom själva affärsutvecklingen får bolagen nätverka och skapa kontakter med utländska bolag som alltid är bra i den här branschen. Under 48 intensiva timmar fick entreprenörerna umgås och arbeta tillsammans i olika workshops, det skapar relationer för framtiden, avslutar Gesica Tawakkoli Gunmalm, verksamhetsansvarig ModeInkubatorn.

Nästa workshop hålls på Textile Fashion Center i Borås i den 25-26 april.

 

Fler Nyheter från BoråsINK