Kelly Konings – vinnaren av H&M & ELLE Circular Fashion Award i samarbete med Textile Fashion Center

apr 22, 2023

Under gårdagens ELLE-gala i Stockholm stod Kelly Konings som vinnare av årets H&M & ELLE Circular Fashion Award. 

Det är för andra året i rad en student från Textilhögskolan vinner priset, som i år delas ut i samarbete med Textile Fashion Center. Kelly Konings tilldelas priset för sitt initiativ och masters-projekt vid namn ”New Textile Culture – 3D weaving local solutions”. 

Priset skräddarsys genom flera verksamheter i centret, där Konings bland annat får ett års fri affärscoachning av Borås Ink. 

– Vi på Borås INK ser fram emot att lära känna och stötta Kelly Konings och hennes affärsidé ”New Textile Culture – 3D weaving local solutions”. Vi ser att det finns en stor potential i hennes innovativa idé som kan bidra till en cirkulär modeframtid, där vi som inkubator kan bidra med bland annat nätverk och coachning för att skala upp affärsidén och nå marknaden på ett snabbare sätt, säger Stefan Dinér, VD för Borås INK.

Motiveringen löd:

H&M & ELLE Circular fashion award: Kelly KoningsMaximal modegrad, minimalt spill. Kreativitet och nytänkande vävs samman i Kelly Konings unika och åtråvärda 3D-vävda material som bidrar till en ny textilkultur. Cirkulärt – för en bättre framtid.

Fler Nyheter från BoråsINK