Kreativa entreprenörer möttes i Textile Fashion Center

apr 28, 2017

Den 25–26 april hölls den andra workshopen i Nordic Buzz 2017. Nordic Buzz är projektet som syftar till att stärka utvecklingen och tillväxten av små, kreativa entreprenörsföretag. Den här gången träffades entreprenörerna från Sverige och Danmark på Textile Fashion Center i Borås med fokus på hur man kontrollerar sina kostnader och skärper sitt personliga fokus.

2017-04-26 19.03.18 

Den andra workshopen i Nordic Buzz inleddes med en föreläsning om grundläggande likviditetsplanering och underliggande kalkyler av Ola Rynge som har varit med och startat ett flertal riskkapitalfinansierade företag. Ola föreläser ofta om hur man kan skapa lönsam tillväxt i bolag. Efter föreläsningen hölls en workshop där entreprenörerna fick göra egna likviditetsbudgetar för sina respektive bolag.

Ola fortsatte sedan med att föreläsa om hur ett företags ekonomi påverkas av tillväxt, följt av en workshop där entreprenörerna fick testa sina kalkyler i tillväxt.

Dag två av workshopen fokuserade på personlig utveckling då entreprenörerna inför workshopen hade gjort så kallade OPQ-tester, ett av världens mest använda och respekterade mätinstrument för yrkesrelaterade beteendeprofiler. Syftet med det var att de som företagsledare skulle lära sig mer om sig själva och vilken roll de bäst trivs i. Deltagarna diskuterade sina resultat i mindre grupper och kopplat till detta pratade sedan Peter Karlsson Lund från Exekutiv, som genomför verksamhetsutveckling och rekrytering, om hur man säkerställer rätt rekryteringsprocess och vad den bör innehålla.

Det andra workshoptillfället i Nordic Buzz 2017 innehöll även en del om hur man bäst pitchar sitt företag. Nästa tillfälle av Nordic Buzz 2017 hålls i Mölndal i juni.

Fler Nyheter från BoråsINK