Läkare och tv-kändis pitchade inför juryn i Think Business

maj 5, 2017

Igår hölls det sista och avslutande tillfället i Inkubatorns seminarieserie Think Business som har pågått under våren. 13 startups pitchade sina affärsidéer inför den kompetenta juryn och vid dagens slut stod läkaren Stefan Malmberg som vinnare av tävlingen och 10 000 kr.

18318840_10158728833360473_596580315_o

Det var många nervösa entreprenörer som samlades vid det sista tillfället av Think Business. För många var det första gången de pitchade sina affärsidéer, något som är oerhört viktigt att träna på för att vara redo att pitcha inför investerare om och när det blir aktuellt. Juryn beståendes av Christine Bjärkby från Connect Väst Region Sjuhärad, Anna Lannér Johansson från Swedbank Sjuhärad och Ola Andréasson från Almi Företagspartner Väst gav direkt feedback efter varje pitch.

– Hur tjänar ni pengar? Hur ser marknaden ut? Vem är kunden? Ge lite exempel i kronor och ören. Vilka är era utmaningar, möjligheter och framtidsplaner? var exempel på frågor och uppmaningar från juryn.

Ulla Edsköld-Ramstedt med den förlängningsbara nagellackspenseln X-brush var en av entreprenörerna som framförde sin pitch. Ulla medverkade nyligen i tv-programmet ”Ullared – jakten på storsäljaren” där hon vann hela tävlingen med X-brush. I onsdags började penseln säljas på Gekås. Att delta i Think Business ser Ulla som en ovärderlig kompetensutveckling. Allra mest givande tyckte hon att pitchtävlingen var.

– Det har varit väldigt värdefullt att vara med i den här seminarieserien. Jag har fått mycket ny kunskap och eftersom vi får alla presentationer och allt material blir det en viktig kunskapsbank för mig och mitt företag framöver. Allra mest givande har det här sista pitchtillfället varit. Jag har aldrig presenterat min idé på det här sättet förut. Att dessutom se andra pitcha och få denna feedback från juryn, det kommer jag ha stor användning för i företagets utveckling framåt.

18318172_10158728830590473_1218371485_o

Som vinnare i pitchtävlingen utsågs Inkubatorns kund Stefan Malmberg med projektet Detectivio. Stefan är läkare och ser det ökade problemet med patienter som kommer till vårdcentralen med vanliga virusinfektioner och som egentligen inte behöver träffa läkare. Stefans lösning är en medicinteknisk enhet som patienten självständigt använder för att få en initial diagnos. Detta effektiviserar kundhanteringsprocessen som leder till kostnadsbesparingar och nöjdare kunder. Patienten får ett snabbare mottagande och återkoppling om sin hälsa.

– Jag är jätteglad över att ha vunnit den här pitchtävlingen. Det är ju inget som jag brukar göra och känner mig jättebekväm med, men det är bra att få träna inför en riktig jury och få höra vad som är bra och dåligt. Prispengarna ska jag använda till att vidareutveckla prototypen så de kommer väl till hands, sa Stefan efter prisutdelningen.

Skärmavbild 2017-05-05 kl. 11.19.03
Se en del av Stefans pitch här >>

Samarbetspartners till Think Business 2017:

Skärmavbild 2017-05-05 kl. 11.05.17

Fler Nyheter från BoråsINK