Livesändning med fokus på jämlik finansiering av entreprenörskap

sep 8, 2021

Är du intresserad av entreprenörskap? Är du nyfiken på vilka möjligheter som finns att finansiera en affärsidé? Och framförallt – vill du höra alltifrån entreprenörer till finansiärer resonera kring frågan hur det kommer sig att riskkapitalet fördelas så ojämlikt? Då ska du inte missa Borås INK DAY den 24/9 kl 10:00-12:00. Initiativet genomförs av Borås INK i samarbete med Sparbanken Sjuhärad och Västra Götalandsregionen.

När Borås INK i år sänder sitt andra INK DAY har de valt att rikta all uppmärksamhet mot ett viktigt tema ”Ojämlikt entreprenörskap – är det hållbart 2021?”. Enligt DI Digitals årliga kartläggning gick år 2020 endast 1% av 44 miljarder kronor till kvinnligt grundade bolag.

Rapporten Unconventional Ventures Nordic Startup Funding 2020 visar på liknande siffror med endast 1,3% av riskkapitalet till kvinnliga grundare i Norden. På INK DAY kommer såväl entreprenörer som finansiärer och affärsänglar ge sin bild av varför det är så och vad vi tillsammans kan göra för att förbättra förutsättningarna för alla entreprenörer i framtiden.

Under två timmar kommer radioprofilen Sarit Monastyrski genom intervjuer och panelsamtal låta gästerna med olika ingång till ämnet dela med sig av sina erfarenheter och tankar. Till sin hjälp har hon Borås INKs Simon Hjelte, som har lång erfarenhet av affärsutveckling och startups.


En av dem du får möta på INK DAY är Johan Staël von Holstein som grundade Icon Medialab, ett bolag som var en stor succé och bidrog till det svenska IT-undret i slutet av 90-talet. Icon Medialabs framgångssaga fick ett tungt slut men Johan reste sig upp och satsade på nya bolag. Johan är en rutinerad entreprenör som alltid har en ny affärsidé på gång. Han är även författare, debattör och stöttar andra entreprenörer.

I programmet medverkar förutom rutinerade entreprenörer och investerare även flera entreprenörer som får eller har fått stöttning av Borås INK. De kommer alla ge sin bild av livet som entreprenör och berättar bland annat hur de finansierat sina bolag. Tittaren får också en inblick i några olika verksamheter det finns som entreprenörer kan söka finansiellt stöd hos.

Temat för årets INK DAY är högaktuellt. Det skall bli spännande och höra vilka konklusioner som framkommer under sändningen. Tidigt riskkapital är många gånger helt avgörande för att en affärsidé skall kunna få vingar och börja växa och jag ser fram emot att höra diskussionerna, säger Stefan Dinér, VD på Borås INK.

Webbprogrammet Borås INK DAY sänds live på webben den 24 september mellan kl 10:00 och 12:00 och går att följa via borasink.se samt Borås INK Youtube-kanal.

I samband med INK DAY öppnar Borås INK ansökan till entreprenörsprogrammet INK LAB. Ett kostnadsfritt digitalt erbjudande att under åtta veckor med hjälp av workshops, coachning och nätverkande testa sin affärsidé med målet att få värdefull input.

INK DAY Partners:

Fler Nyheter från BoråsINK