Livesändning med tema Alla trodde det var omöjligt

jul 12, 2022

Den 16 september sänds INK DAY, ett livesänt event med fokus på entreprenörskap som arrangeras av Borås INK i Textile Fashion Center. I år är temat Alla trodde det var omöjligt – vi hyllar de som vågade och lyckades ändå.

I programmet medverkar personer som alla åstadkommit saker som kan klassas som omöjliga eller syftar till att göra det. I samtal diskuteras vad det är som gör att vissa ser möjligheter istället för hinder, hur man vågar satsa när andra tvekar och vad som krävs för att nå ett mål som betecknas som omöjligt. Vad är det som driver människan att göra omöjliga saker och vad betyder det för entreprenörskapet?

Målet med INK DAY är att inspirera tittarna att våga satsa på sin dröm och om den drömmen handlar om entreprenörskap att det finns mycket hjälp att få från till exempel inkubatorer som Borås INK.

Sändningen leds av Sarit Monastyrski, välkänd radioprofil som modererat tidigare INK DAYs, tillsammans med Simon Hjelte, affärsutvecklare på Borås INK som kommer att agera expertkommentator under panelsamtalen.

Programmet kommer att sändas live från Dotank-center kl 10:00-11:30 på Youtube-kanalen INK DAY channel samt gå att följa via Borås INKs hemsida och sociala kanaler.

I programmet medverkar allt från startups som befinner sig i Borås INKs process till erfarna entreprenörer, tidigare elitidrottare, Borås-profiler mm. Vi kommer också att ägna en stund åt initiativet NEST som syftar till att ställa om textil- och modeindustrin till att bli mer hållbar vilket i sig kan betecknas som ett omöjligt uppdrag.

Att våga gå för en idé är en skräckblandad förtjusning där man verkligen möter sig själv. Det finns inget som bygger självförtroendet så mycket som att ta språnget. Med bra stöd runt omkring blir språnget mer kontrollerat och resultatet ofta bättre. Ta chansen att lyssna in på andra personers resa, ställ frågor och låt dig inspireras. När du är mogen finns vi där för dig. När INK Day är genomfört så har du möjlighet att söka till INK LAB. Här kan du utmana dig själv, din/er affärsidé – helt kostnadsfritt, säger Mats Ekman, projektledare för INK DAY.

Fler Nyheter från BoråsINK