Är det möjligt att förändra textil- och modeindustrin?

feb 16, 2022

Livesänt panelsamtal den 23 februari kl 11:30-12:00 om att utmana branschen med innovation. Varför behöver textil- och modeindustrin utmanas med innovation och hur kan man göra det? Besök Textile Fashion Centers entré och titta live eller följ via Youtube.

Medverkar gör Emma Garrote Fredman, hållbarhetschef på Gina Tricot och Johanna Nissén Karlsson, CEO på startupbolaget Vividye som berättar om deras samarbete för att skapa hållbara tryck på kläder. Cecilia Tall, generalsekreterare på TEKO ger sin bild av hur branschen behöver förändras, samt Adrian Zethraeus och Nils-Krister Persson från Science Park Borås/Textilhögskolan i Borås berättar hur forskning om materialutveckling och tech kan bidra till att lösa många av textilindustrins problem. Samtalet modereras av Simon Hjelte, affärsutvecklare Borås INK. 

Eventet arrangeras av det nationella initiativet NEST, som Borås INK är initiativtagare till i samarbete med eXpression Umeå, STING och xPlot. NEST är en kostnadsfri accelerationsprocess som genom affärsutveckling, nätverkande och bootcamp ger deltagarna en katapulteffekt för att nå nästa nivå med sin idé. Ansökan till vårens omgång av NEST är öppen fram till den 13 mars.

Fler Nyheter från BoråsINK