LP Värmemattor

sep 28, 2015

Logo nov2

En dag då Lennart Palmquist var i affären och provade jeans, kände han att golvet var blött och kallt, så föddes idén till LP Värmemattor. Idag har bolaget utvecklat ett nytt system för golvvärme som förväntas få full fart på verksamheten och bättre skall det bli, genom ett samarbete med Inkubatorn i Borås.

Lennart Palmquist är upphovsmannen bakom LP Värmemattor. Lennart är 60 år ung och bor i Tranemo. Under en längre tid har Lennart jobbat på Glasbruket, men han har också rest världen runt och jobbat bland annat i Kuwait, Singapore samt flera länder i Europa.

Idén till att starta ett företag som specialiserar sig på värmemattor föddes dock i Sverige en dag då Lennart provade jeans i en provhytt. Golvet där var så blött och kallt och Lennart stod och undrade varför det inte fanns några värmemattor.

Idag är Lennart leverantör av värmemattor/golvvärme till flera olika kunder. Bland annat har han levererat och installerat 11,000 m² värmemattor till en boendemodul för oljefälten ute i Nordsjön. Lennart har även nyligen jobbat med installation av golvvärme i Singapore, också detta för en boendemodul. Lennart hittade snabbt en leverantör i Sydafrika och har även varit där och besökt fabriken. Lennart sökte sig till Inkubatorn för att få hjälp med att utveckla företaget, ha någon att bolla idéer med och föra företaget ännu längre framåt, det behövs även hjälp inom immaterialrätt.

Lennart gillar att resa världen över och möta nya kulturer och människor, som när han var volontär i Costa Rica för att hjälpa skadade vilda djur. Tidigare var han även mycket aktiv inom ungdomsfotbollen Tranemo IF och på senare år har han spelat en del golf.

Läs mer om LP Värmemattor på: http://www.varmemattor.com/

Jag Åland

Fler Nyheter från BoråsINK