Methodicare får 100 000 kr av stiftelsen Curamus

nov 17, 2016

Igår delade stiftelsen Curamus ut sina årliga stipendier på Åhaga till entreprenörer från Sjuhärad. Det var 14:e året i rad som stiftelsen delade ut stipendier till unga entreprenörer för att utveckla sina projekt. En av stipendiaterna 2016 är Patrik Ziebell med inkubatorbolaget Methodicare som har tagit fram ett standardiserat provrörsställ.

Det har blivit tradition i Borås att stiftelsen Curamus delar ut stipendier vid en festlig galamiddag på Åhaga varje höst. Stiftelsen grundades 1999 av Åke Björsell i syfte att stötta unga entreprenörer från Borås med omnejd i deras ambition att utveckla sin kunskap och talang inom handel- och ekonomi samt att hjälpa äldre Boråsare och Sjuhäradsbor till ett bättre boende. Namnet Curamus betyder ”vi hjälper”.

Det är ingen tillfällighet att Patrik Ziebell, ny kund till Inkubatorn i Borås med företaget Methodicare, fick ta emot ett stipendie på 97 600 kr för att utveckla sitt provrörsställ, något som vi tidigare har berättat om. Med sitt unika provrörsställ ska Methodicare standardisera och effektivisera sjukvårdens metoder för provtagning. Provrörsstället gör det enkelt för vårdpersonal att följa provtagningsordningen, samtidigt som det effektiviserar provtagningsprocessen och reducerar kostnader.

– Det är fantastiskt roligt att få ta emot det här stipendiet. Det var absolut inget jag hade förväntat mig, sa Patrik Ziebell efter prisutdelningen.

Övriga Curamusstipendiater 2016 är Alexander Moström och Daniel Alper, Blugialle AB, Stefan Linér, Ovaer AB och Martina Andersson, Alboga Choklad.

Fler Nyheter från BoråsINK