Mini Monkey Tail flyttar in i Modeinkubatorn

jun 2, 2016

Mini Monkey Tail heter företaget som har tagit sig an den traditionella mockasinens återkomst. I veckan flyttar företaget in i Modeinkubatorn.

Sedan ett år tillbaka tillverkar Anna Hassan mockasiner för hand hemma vid sin symaskin. Behovet av en mockasin av bra kvalitet upptäckte när hon letade efter en skön, miljövänlig innesko till sin son. Barn tycker om att stoppa allt i munnen, inte minst sina fötter, och då många skinnsorter innehåller krom var detta en viktig faktor.

530d7166159c21933e663452f383e208

Anna arbetar endast med miljöcertifierat, helt kromfritt skinn av hög kvalitet för att motverka allergier hos barnen och göra så lite inverkan på miljön som möjligt. Skinnet kommer uteslutet från Skandinavien och garvas i på Elmo i Svenljunga.

– Det är jag själv som designar, ritar mönster, skär, syr, kontrollerar och packar alla produkter. Varje mockasin är handgjord och därför unik, säger Anna.

Genom att nu bli ett av företagen i Modeinkubatorn kommer Anna till att börja flytta sin tillverkning till den stora syateljén som tillhandahålls men ambitionen är att hitta en större tillverkare som kan tillverka mockasinerna av samma kvalitet.

– Det första steget är att hitta fler återförsäljare. För att göra det måste jag bygga upp en look book med bilder av mina produkter. Jag ska även utveckla mitt sortiment med fler färger och modeller. Jag ser verkligen fram emot att ta del av Modeinkubatorns expertis inom textil och mode. Det ska dessutom bli kul att få sitta och arbeta i den här miljön, avslutar Anna.

Fler Nyheter från BoråsINK