Möt Madeleine Sääf som brinner för digitalisering och nätverkande

dec 18, 2020

Möt Borås INK:s affärsutvecklare Madeleine Sääf, som bor mitt i Borås och som gillar energin och kraften som kan nås genom nätverkande. En driven tjej som är nyfiken och älskar att alltid lära sig nya saker för att både utvecklas som person och professionellt.

Madeleine Sääf började på Borås INK i april i en tid då hela företaget arbetade hemifrån. En speciell tid att börja på ett nytt företag men där Madeleines specialkompetens inom digitalisering kom till användning direkt i den digitala omställning som alla bolag tvingats till. Med flera år som key account manager på Pulsen i Borås vet Madeleine hur en digital strategi sätts.

− Allt kan digitaliseras. Fast det är enormt viktigt att bedöma vilka tekniker och aktiviteter som bäst kan hjälpa företaget att uppnå sina mål och strategier. Att bland annat ha koll på vad som ger mest värde och nytta, och inte minst vid rätt tidpunkt, säger Madeleine.

Affärsutveckling en central del i hela yrkeslivet
I rollen som key account manager jobbade Madeleine nära kunderna för att omsätta kundernas mål och strategier genom deras handelssystem för e-handel- och retailbranschen. Nu i sin roll som affärsutvecklare på Borås INK blir fokus istället att som affärscoach guida inkubatorföretag genom deras resa – ta sin affärsidé till ett marknadsetablerat företag, och stötta bolagen i allt från idéutveckling, affärsmodell, tillväxtplan, finansiering, teambyggande och att hitta rätt nätverk.

− Det som driver mig är resan som leder fram till målet! Det är enormt spännande när nya innovativa entreprenörer har modet att lyfta fram sina affärsidéer och att som affärscoach få vara en del av det och bidra med kompetens på deras resa är enormt roligt. Att se alla dessa fantastiska personer lyckas, och att vi som team på Borås INK lyckas, säger Madeleine.

Enligt Madeleine är en av grunderna till att lyckas struktur, ordning och reda helt enkelt. Hon vet vad hon pratar om. Madeleine arbetade på Hemtex AB i 18 år med allt från inköp, logistik till roller som kvalitetsansvarig och etableringsansvarig, där hon under en del av den perioden som etableringsansvarig parallellt drev två butiker i rollen som butikschef. Det tillsammans har gett en helhetssyn och erfarenhet från råvaruleverantör till slutkonsument.

− Affärsutveckling har varit med mig under hela mitt yrkesliv. Det har gjort mig lösningsorienterad, nyfiken, uthållig och fokuserad, säger Madeleine.

Pushar sig själv för att utvecklas
Madeleine utmanar inte bara kunderna utan också sig själv. Nyfikenheten och viljan att lära sig nya saker har alltid funnits där för henne. Coach-, strategisk informationssäkerhet- och styrelseutbildning är några av de områden hon parallellt med det dagliga arbetet förkovrat sig i. Hon tycker det är både roligt och spännande att pusha sig själv för att utvecklas.

− Jag är nyfiken och sätter mål både för mig själv och på jobbet. Nyfikenheten finns där hela tiden, det finns så mycket att uppleva säger Madeleine.

Madeleine bor centralt mitt i Borås och gillar att ha nära till allt. Hon längtar som säkert många andra till tiden då vi kan mötas och nätverka igen.

− Efter att min son Viktor flyttade hemifrån till Göteborg måste jag ta chansen att göra något bra av all tid som nu blivit tillgänglig för mig, säger Madeleine.

Då blir det förutom nätverkande, följa sonens futsal matcher och intressanta utbildningar en hel del powerwalks. Målet med dessa är att bli en som springer istället för att gå. Madeleine älskar att resa och trivs allra bäst med en mix av både sol- och vinterresor, det ger henne grym energi. Hon njuter också av att vistas vid havet, lite extra kärlek har hon för den bohuslänska skärgården.

Nu har det gått flera intensiva månader sedan Madeleine började på Borås INK. Flera nya spännande bolag har antagits till Borås INK:s inkubatorprocess och coachas av Madeleine.

− Det är spännande med den bredd och mix av kunskap och kompetens som mina kollegor på Borås INK har. Jag hoppas och tror att jag kan bidra in med lite nya perspektiv och med min erfarenhet från bland annat IT-branschen, avslutar Madeleine.

Fler Nyheter från BoråsINK