Möt vår kommunikatör Sara Kallin som har en passion för att skriva

dec 29, 2020

Sedan i maj i år är det Sara Kallin, en kreativ tjej som trivs när det är full fart, som ansvarar för Borås INK:s kommunikation. Hon brinner för det skrivna ordet, drivs av att lära sig nya saker och finner ro i att vistas i naturen.

Intresset för att skriva väcktes när Sara var liten och förlorade sig i böckernas förlovade land. Siktet var redan då inställt på att bli journalist eller författare. Men mycket har hänt med tekniken sedan dess och idag får hon leva ut sin passion på webben istället.

− Jag har alltid älskat att skriva. Det har funnits med mig hela livet, men i mitt yrkesliv har de senaste åren varit fokus på sökmotoroptimering, sökordsmarknadsföring och kundmöten. Jag har saknat att få vara kreativ i text och det var en stor del i att jag hamnade hos Borås INK, säger Sara.

Som kommunikatör på Borås INK är texter en central del i arbetet för att bland annat berätta om inkubatorföretagens spännande, innovativa idéer och inspirera andra till att följa sin entreprenörskapsdröm.

− Detta är en ny värld för mig. Det är så häftigt att se glöden i entreprenörernas ögon när de berättar om sina idéer och just det vill jag förmedla till läsaren. Den passionen! Det är coolt att få vara med på nära håll när dessa unika idéer omsätts till verklighet. Jag blir lika fascinerad varje gång när de berättar hur idén kom till och hur deras produkt ska förändra världen till det bättre, säger Sara.

Från webbyrå till att sätta Borås INK på kartan
När Sara började på Borås INK var företaget mitt uppe i den första delen av konceptet Hållbart Näringsliv och planeringen var i full gång för ett nytt program, INK LAB som skulle lanseras med en digital livesändning, INK DAY.

− Det var full fart från dag ett. Som person älskar jag när det händer saker och det var ett bra sätt att komma in snabbt i teamet, särskilt med tanke på att det då var mycket distansarbete. Jag har superhärliga kollegor och är väldigt stolt över hur bra vi lyckats under hösten med både nya koncept och program, säger Sara.

Sara har tidigare arbetat på webbyrån Västsvenska Idékonsult AB (Vikab), som sedermera köptes upp av MobiPlus AB, där hon de senaste åren arbetat mycket med fokus på att öka kundernas synlighet på webben och digital marknadsföring, men hade samtidigt en ansvarsfylld roll som kontorsansvarig i Borås och del i ledningsgruppen. Under de tolv åren på webbyrån breddade Sara sitt kunnande inom allt från WordPress och webbredigering till domänhantering. Nu är målet att använda kunskaperna för att sätta Borås INK på kartan, men också bistå inkubatorföretagen med hjälp inom marknadsföring och kommunikation.

− Jag har jobbat ut mot kund i alla år, så jag gillar att få hålla kvar lite i det. Det ger en sådan energi att hjälpa en person komma vidare mot sitt mål, oavsett om det handlar om något praktiskt som hur de sätter upp en statistiklänk eller mål i Google Analytics, till att bolla idéer om hur ett företag bäst når ut med sitt budskap på webben, säger Sara.

Något som är både spännande och utmanande med webben och digital marknadsföring är de ständigt uppdaterade algoritmerna från Google, Facebook, LinkedIn med mera, som påverkar arbetssättet. Men Sara gillar att lära sig nya saker och är samtidigt lösningsorienterad genom åren på webbyrån. Hon vet att det genom kreativitet och, nyfikenhet alltid finns ett sätt att lösa det på. Hon tvekar inte att testa nya system och funktioner för att utvecklas i sin yrkesroll.

Trivs i skog och natur
Så är hon lika aktiv digitalt privat? Nej, där trivs Sara bättre i skog och natur. Hon bor lantligt i Rångedala med sin man och katterna Frans och Fia. När hon inte grejar i trädgården eller renoverar huset, befinner hon sig i stallet. På familjegården Sörbo finns fyra hästar, varav en av dem är Saras häst Yatzy. Flera gånger i veckan året runt – oavsett väder – bär det ut i skogen.

− Det var min mormor och morfars gård, så jag har alltid haft hästar och djur nära mig. Det är där jag verkligen kan varva ner och ladda om. Det här året har det varit ovärderligt att ha hästarna att åka till, för i stallet är allt som vanligt. Där finns inga restriktioner eller ständigt närvarande dystra nyheter. Hästarna behöver fortfarande samma skötsel och motion, säger Sara.

När pandemin slutligen avtar och livet kan bli mer normalt ser Sara framemot att kunna träffa vänner i större omfattning, gå på loppis och inte minst resa. Tillsammans med maken gillar hon att resa framförallt i Europa och uppleva en blandning av sol och bad, mat och kultur.

− Jag gillar att uppleva saker och att möta människor. Det är det jag saknar mest med social distansering och att jobba hemifrån. Jag hoppas verkligen att vi under 2021 kan börja träffas mer normalt. Digitalisering i all ära, men vi människor behöver även fysiska möten för att må bra, avslutar Sara.

Fler Nyheter från BoråsINK