Norr Design – Hållbarhet & Stil

okt 5, 2015

Loggan

Norr Design är ett märke präglat av hållbarhet och en cool stil. Grundarna Mathilda, Louise och Carin, träffades under sin utbildning på Textilhögskolan i Borås, de blev snabbt vänner och startade efterhand märket Norr Design.

Det hela började med en idé om en vändbar mössa. Tjejerna från Norr Design funderade på vad som saknades på markanden och kom på idén om att designa just vändbara mössor, därefter kom fler accessoarer som bland andra pannband och tygpåsar. Framöver vill tjejerna utveckla fler accessoarer och även testa på att göra väskor.

Stilen är enkel, cool, snygg, smart och ekologisk. Det var väldigt viktigt för Norr Design med just hållbart tänkande. Den första mössan som designades var från rest garner.

Namnet Norr Design är byggt på en ordlek. Norr bygger på att Sverige ligger i Norr och på grund av att det var här som tjejerna träffades och startade märket. De hade tidigare alla varit ute och rest i världen, Mathilda i Asien, Louise i New York och Carin i Nya Zeeland.

Nyligen startades ett samarbete med Modeinkubatorn. Tjejerna kom i kontakt med Emma & Gesica genom textilhögskolan, då de skulle pitcha sin idé och affärsplan till en panel. Samarbetet startades då det behövs hjälp med stöd i utvecklingen och tips för det startupföretag som Norr Design i dagsläget är.

Idag sker den största delen av försäljningen genom olika event. I framtiden hoppas tjejerna på att kunna sälja i sport och street butiker. Tjejerna driver även en webbshop.

Besök gärna: www.norrdesign.se

norr2

Fler Nyheter från BoråsINK