Not So Ordinary i samarbete med Gina Tricot för att revolutionera modeuthyrning i Norden

dec 18, 2023

Nu kan du hyra din outfit till vinterns högtider hos Gina Tricot med hjälp av inkubatorbolaget Not So Ordinarys uthyrningsplattform. Samarbetet innebär att Gina Tricots RENT-kollektion går att hyra i sju av deras utvalda nordiska butiker inklusive Sverige, Norge, Finland och Danmark och online.

Not So Ordinary har ingått ett partnerskap med Gina Tricot som möjliggör för modekedjan att erbjuda uthyrning på ett enkelt och tillgängligt sätt genom Not so Ordinarys plattformstjänst. Det strategiska samarbetet med Gina Tricot innebär ett viktigt steg framåt för Not So Ordinary som drivs av att förändra modebranschen till att bli cirkulär.

Gina Tricot delar Not So Ordinarys vision om att främja ett mer hållbart förhållningssätt till modekonsumtion där varje plagg används fler gånger. Partnerskapet möjliggör för kunden att hyra kläder för fester eller speciella tillfällen, som ofta är kopplat till engångsanvändning, och tillgodoser behoven hos den modeinriktade och miljömedvetna kunden.

– Vårt samarbete med Gina Tricot markerar ett avgörande ögonblick i strävan efter att erbjuda hållbara modeval för kunderna. Tillsammans strävar vi efter att omdefiniera hur människor intresserar sig för och konsumerar mode, så att de kan göra det på ett både enkelt och miljömässigt ansvarsfullt sätt, säger Jenny Johansson, medgrundare till Not so Ordinary.

RENT-kollektionen från Gina Tricot erbjuder ett varierat utbud av eleganta kläder för olika festligheter, och främjar uthyrning av högkvalitativa modeplagg. Genom att placera kollektionen i utvalda Gina Tricot-butiker över hela Norden strävar båda företagen efter att demokratisera hållbara modeval.

– Vi är glada över att samarbeta med Not So Ordinary. Detta samarbete ligger perfekt i linje med vårt engagemang för att främja hållbart mode och ge våra kunder val som speglar deras värderingar, säger Julia Person, hållbarhetskoordinator på Gina Tricot.

Plaggen finns att prova och hämta upp i följande butiker: Stockholm på Drottninggatan och Götgatan, Göteborg – Fredsgatan, Malmö – Triangeln, Köpenhamn – Amagertorv, Oslo – Bogstadveien, Helsingfors – Mannerheimintie samt med hemleverans inom Sverige.

Det unika med Not So Ordinarys plattformstjänst är att den möjliggör för varumärken att erbjuda kläduthyrning – både fysiskt i sina egna butiker och digitalt utan integration mot befintliga system. Den tekniska lösningen gör det både enkelt och smidigt för varumärken att erbjuda ett på riktigt cirkulärt konsumtionsalternativ till sina kunder. Deras utvecklade teknik gör handpåläggning från butikspersonal minimal, och kunden själv skannar för att hyra och recensera plagget. Systemet hanterar också information med olika aktörer som är involverade i det cirkulära flödet såsom tvätteri och reparation.

Fler Nyheter från BoråsINK