Nu kan du söka till INK LAB 2023!

maj 4, 2023

Nu är det öppet för att ansöka till den femte upplagan av INK LAB! Ett kostnadsfritt intensivprogram för entreprenörer som vill testa sin affärsidé. Under sju tillfällen får du ta del av digitala föreläsningar och workshops med experter som föreläser om respektive område, som sedan avslutas med en pitchtävling med chans att vinna 50 000 kr till din affärsidé!

INK LAB riktar sig till entreprenörer som i ett tidigt skede vill testa sin affärsidé och ta den vidare till nästa nivå. Har du ditt säte i Västra Götaland är programmet öppet för alla affärsidéer, men du är även välkommen att söka om din affärsidé har en koppling till textil och mode oavsett vart i landet du befinner dig. Försäljning, hållbarhet, ekonomi och pitch är några av de noga utvalda områden som behandlas i kursen.

– INK LAB är ett perfekt tillfälle att i ett tidigt skede få stöd att utveckla sin affärsidé. Under varje omgång av INK LAB har vi sett en stor utveckling hos entreprenörerna som deltar i programmet, både i att tydligare konkretisera sitt erbjudande och att hitta en tänkt väg framåt men inte minst i sättet att berätta om sin idé för andra. Oavsett om det handlar om att pitcha för en investerare, en eventuell samarbetspartner eller kanske blivande teammedlem, säger Sara Kallin, projektledare för INK LAB. 

Förändringar till detta års upplaga är att workshops och möten med affärsutveckling kommer att ske i grupp, då vi vet att byggandet av nätverk är viktigt för att lyckas och värderas högt av entreprenörer och startups som deltagit i tidigare program. Det blir ett viktigt verktyg att komma framåt i sin utveckling att få chansen att bolla tankar, idéer och problem med andra i samma skede.

Programmet börjar digitalt den 4 oktober med det första tillfället. Under programmet har du möjligheten att lära dig hur du ska utveckla ditt erbjudande, bygga upp din organisation, sälja in din affärsidé, ta hand om ekonomin, hållbarhetstänkande, IP och Tech och inte minst hur du pitchar din affärsidé i olika sammanhang.

Programmet avslutas med en pitchfinal där vinnaren får 50 000 kr att använda till att utveckla sin affärsidé. Föregående INK LAB körde vi pitchfinalen fysiskt i Borås vilket var väldigt uppskattat, så vi fortsätter med det till detta årets upplaga. 

– INK LAB var jättekul! Vi fick bra och matnyttiga workshops att delta i inför pitch-finalen. Det var både kul och utmanande att få ihop en hiss-pitch på 5 minuter mot en extern jury, men det är något vi använder dagligen nu när vi pratar om vårt bolag. Rekommenderas starkt till de som vill testa sin affärsidé mot proffs, säger Nadia Omar, medgrundare till Tuutuum som vann INK LAB 2022.

Efter programmet har deltagarna en bra grund för att söka vidare till inkubatorns ordinarie process.

Läs mer om INK LAB och kom till anmälan här: https://boras-ink.se/ink-lab/

Fler Nyheter från BoråsINK