Ny kommunikatör på Inkubatorn i Borås

maj 13, 2016

Ellinor Bokedal Cardell är ny kommunikatör och projektledare på Inkubatorn i Borås AB. Ellinor kommer närmast från en tjänst som kommunikatör på Entreprenörskapsforum i Stockholm och har dessförinnan jobbat som marknadskoordinator för SISP – Swedish Incubator & Science Parks.

Ellinor är uppvuxen i Ulricehamn men har de senaste 14 åren bott i USA, Österrike, Göteborg, Jönköping, Borås och senast Stockholm. Ellinor är utbildad inom medie- och kommunikation samt projektledning och har nischat sig inom innovation och näringslivsutveckling.

Ellinor sittbild

– Vi välkomnar Ellinor som ny medarbetare till Inkubatorn och Modeinkubatorn. Hon har stor erfarenhet inom branschen och känner till vår verksamhet väl. Vi ser fram emot att tillföra Ellinors kunskap både inom kommunikation och näringslivsutveckling. Som återvändare till Sjuhärad från Stockholm har hon dessutom ett nätverk som är värdefullt för oss, säger Henrik Jansson, VD för Inkubatorn i Borås.

Ellinors yrkesverksamma karriär började i USA som marknadsansvarig på svensk-amerikanska handelskammarens huvudkontor i Washington DC. Därefter drev hon eget företag i Borås som kommunikationskonsult med uppdrag åt bland andra ESPIRA, Smart Textiles, Borås Stad, Invest in Sjuhärad och Leader Sjuhärad. Sedan bar det av till Stockholm för att starta upp ett nationellt kontor för branschorganisationen Swedish Incubators & Science Park (SISP). Två föräldraledigheter senare, med en tjänst på Entreprenörskapsforum däremellan, var det dags att återvända till Sjuhärad där hon idag bor i Ulricehamn med sin man och två barn.

– Det känns jättekul att vara tillbaka i Borås och få jobba med näringslivsutveckling lokalt och regionalt genom Inkubatorn och Modeinkubatorn. Under min tid med SISP i Stockholm jobbade jag mycket med politikerpåverkan för att lyfta inkubatorer och science parks nationellt. Att nu få arbeta med dessa frågor i praktiken ska bli jättekul. Jag har dessutom med mig ett nätverk med branschkollegor och beslutsfattare som kommer vara mycket betydelsefullt för mitt arbete i Borås och Sjuhärad, säger Ellinor.

Fler Nyheter från BoråsINK