Ny ordförande i Inkubatorns styrelse

jun 19, 2018

Vid Inkubatorns senaste styrelsemöte den 5 juni tillträdde Petter Hedihn som ny styrelseordförande. Petter Hedihn är Vice VD i Sparbanken Sjuhärad AB och tar nu över klubban efter Kennerth Thulin som avgick tidigare i år efter 9 år som ordförande i Inkubatorns styrelse.

Petter Hedihn är född i Borås men uppvuxen i Skaraborg. Han bodde 15 år i Göteborg innan han återvände till Borås 2007, till Sjömarken med sin fru och två tonårsdöttrar. Petter har hela sin yrkesverksamma karriär arbetat inom bank i olika befattningar. De senaste 11 åren som Vice VD i Sparbanken Sjuhärad AB där han främst är ansvarig för företagsmarknaden.

– Jag har arbetat med finansieringsfrågor till företag i över 25 år och brinner för alla duktiga entreprenörer som ger allt för att lyckas förverkliga sina idéer. Jag tror på ett starkt affärsfokus och ett nära samarbete med det fantastiska näringslivet i Sjuhärad. Jag hoppas att jag hos Inkubatorn kan bidra med mina erfarenheter och kontaktvägar inom näringslivet, säger Petter.

I slutet av förra året tillträdde Catrin Wirfalk som vice ordförande i Inkubatorns styrelse och med Petter vid ordförandeklubban blir det nu ett nytt styre som kommer in i en spännande fas.

– Det händer otroligt mycket nu, allt kring högskolan och regeringens satsning på hållbara textilier och mode. Där har Inkubatorn en mycket viktig och central roll att stötta entreprenörerna. Tillsammans kan vi skapa ännu fler framgångsrika bolag i Sjuhärad.

Henrik Jansson, VD för Inkubatorn, är mycket positivt till Petters tillträde som ordförande i styrelsen.

– På samma sätt som Kennerth gjort, kommer Petter sätta styrelsens fokus på att skapa lönsamma affärer över tid. Framför allt innebär det att erbjuda både vår organisation och de startups vi arbetar med den kompetens, erfarenhet och nätverk som styrelsen besitter. Framgångsrika entreprenörer behöver omge sig med duktiga människor, och här har styrelsen mycket att bidra med!

 

 

Fler Nyheter från BoråsINK