Ökat fokus på textilrelaterade startups

dec 18, 2018

Ökat fokus på textilrelaterade startups 2019

”Hur kan det redan vara jul när det nyss var grillförbud” läser vi i sociala medier och skrattar lite, samtidigt som det är precis så det känns. Ändå är det ett visst lugn som infinner sig när året börjar närma sig sitt slut och vi snart ska få sätta oss ned och umgås med nära och kära.

På Inkubatorn i Borås har det varit ett intensivt år. Mest avtryck gjorde givetvis Sveriges Innovationsriksdag som i april samlade våra branschkollegor från Sveriges inkubatorer och science parks, samt regionala och nationella beslutsfattare, i Textile Fashion Center under temat ”Cirkulär ekonomi”.

I februari började Simon Hjelte som ny affärsutvecklare och i slutet av året fick han förstärkning av Maria Åhman i arbetet med att utveckla Inkubatorns erbjudande för teknik- och textilrelaterade startups.

Vi är idag Sveriges enda inkubator med en nationell nisch mot moderelaterade startups. 2019 gör vi en kraftsamling för att förtydliga vår position. Breddinkubationen för techbaserade startups kvarstår med ett oförändrat regionalt erbjudande, men för att nå nationell spets ska vi ha ett ökat fokus på att attrahera startups med tekniska innovationer inom textil och mode. Vår ambition är att inom tre år vara positionerade som Skandinaviens ledande innovationsmiljö för textilrelaterade startups. Under nästa år ska vi paketera det mest kompletta erbjudandet för denna målgrupp. Häng med!

 

Nu vill vi önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År – vi ses 2019!

 

Fler Nyheter från BoråsINK